Топ-20 найкращих комедій 2020 року

1 квітня 2021,  19:55 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Комедії завжди допомагають нам відволіктися від проблем і від душі посміятися над безглуздими ситуаціями, в які потрапляють герої кіно. Тому в цей непростий час пропонуємо вам підбірку з найсмішніших, найвибуховіших та найбільш незвичайних комедій 2020 року. Приємного перегляду!

1. «Джентльмени» (реж. Гай Річі)

Перше місце в нашому рейтингу заслужено займає вибухова комедія Гая Річі «Джентльмени», де режисер повернувся до свого улюбленого кримінального жанру. У ній Меттью МакКонахі, Чарлі Ганнем, Мішель Докері, Колін Фаррелл та Г'ю Грант опиняються в епіцентрі війни наркодилерів, а її блискучий сюжет в поєднанні з відмінною акторською грою точно не дадуть вам нудьгувати.

2. «Аферистка» (реж. Дж. Блейксон)

На другому місці вас чекає кримінальна комедія для дорослих «Аферистка», де ту саму аферистку грає незрівнянна Розамунд Пайк, яка отримала за цю роль «Золотий глобус». Її героїня розводить на гроші пенсіонерів, відправляючи їх у будинки для людей похилого віку, але одного разу її чергова жертва виявляється зі зв'язками в колах мафії, і на героїню Пайк відкривається полювання. Але вона так просто не здається. До речі, мафіозі тут грає зірка «Гри престолів» Пітер Дінклейдж.

3. «Білл і Тед» (реж. Дін Парізо)

А якщо ви хочете відволіктися від усіх проблем і відправитися в незабутню і дуже веселу подорож у часі разом з Кіану Рівзом і Алексом Вінтером, то комедія про справжню дружбу двох друзів-невдах «Білл і Тед» вже поспішає вам на допомогу. Чи зможуть вони написати пісню, що врятує всесвіт? Спойлерити не будемо, але вони точно спробують.

4. «Щаслива пора» (реж. Клеа ДюВалл)

Якщо ж ви любите дивитися різдвяні романтичні комедії, то найкращою в цьому піджанрі минулого року стала стрічка «Щаслива пора». У ній Крістен Стюарт і Маккензі Девіс грають закохану парочку, яка відправляється на Різдво до батьків героїні Девіс. І все було б чудово, якби не той факт, що вона ще не зізналася своїй родині, що є нетрадиційної орієнтації. Так що Стюарт доводиться прикидатися її бідною подругою-сиріткою.

5. «Борат 2» (реж. Джейсон Волінер)

Що ж стосується комедій з гумором за межею фолу, то тут лідером точно виявиться сиквел пригод казахстанського репортера Бората у втіленні актора Саші Барона Коена. Він шокує вас і змусить істерично сміятися, а допомагати йому на цей раз буде дочка Тутар, яку блискуче зіграла Марія Бакалова. Не дарма «Борат 2» продовжує збирати престижні нагороди.

6. «Зависнути у Палм-Спрінгз» (реж. Макс Барбаков)

Ця романтична комедія з Енді Сембергом та Крістін Міліоті в головних ролях підкорила в минулому році серця і глядачів, і кінокритиків, тому якщо вам не вистачає зараз у житті літа, «Зависнути у Палм-Спрінгз» це швидко виправить. Сюжет комедії розповідає про Найлза і Сару, які застрягли в часовій петлі і повинні знову й знову проживати день весілля сестри Сари.

7. «Погані хлопці назавжди» (реж. Аділь Ель Арбі, Білал Фалла)

Звичайно, топ комедій 2020 року був би неповним, якби в нього не увійшов комедійний екшен «Погані хлопці назавжди», оскільки його головні герої у втіленні Вілла Сміта і Мартіна Лоуренса є одним з найбільш культових комедійних дуетів великого екрану. Через стільки років після другого фільму Майк і Маркус показали, що вони такі ж смішні й круті, якими були на початку 00-х. Так що чекаємо на четверту частину.

8. «Емма» (реж. Отем де Вайлд)

Якщо ви були в захваті від Ані Тейлор-Джой в хітовому серіалі «Ферзевий гамбіт» («Хід королеви»), то вона напевно підкорить вас і в сучасній екранізації роману Джейн Остін «Емма», яку зняла Отем де Вайлд. Тому якщо ви раптом не встигли подивитися цю чудову романтичну комедію з відмінним акторським складом минулої весни, то цієї весни вона безумовно подарує вам сонячний настрій.

9. «Музичний конкурс Євробачення: Історія групи Fire Saga» (реж. Девід Добкін)

Любите «Євробачення» і дуже за ним скучили? Тоді спеціально для вас в комедії «Музичний конкурс Євробачення: Історія групи Fire Saga» запалять Вілл Феррелл та Рейчел МакАдамс. Вони втілюють маловідомий ісландський дует, який несподівано отримує шанс виступити на легендарному конкурсі. Але на шляху до слави їм доведеться подолати чимало випробувань.

10. «Історія Девіда Копперфілда» (реж. Армандо Іаннуччі)

Режисер Армандо Іаннуччі, який родом з Шотландії, давно прославився своїм неповторним і влучним почуттям гумору, яке він привніс і в свою неординарну адаптацію роману Чарльза Діккенса «Історія Девіда Копперфілда». У ній розважати вас будуть Дев Патель, Г'ю Лорі, Тільда Свінтон, Пітер Капальді, Гвендолін Крісті та інші талановиті актори.

11. «Остання крапля» (реж. Софія Коппола)

Через 17 років після виходу на екрани культової стрічки «Труднощі перекладу» її режисерка Софія Коппола возз'єдналася з виконавцем її головної чоловічої ролі Біллом Мюрреєм, щоб створити драматичну комедію про відносини батьків і дочок «Остання крапля». Роль дочки героя Мюррея тут грає Рашида Джонс, зірка ситкому «Парки і зони відпочинку».

12. «Мій шпигун» (реж. Пітер Сігал)

Якщо Дейв Батіста не раз змусив вас сміятися під час перегляду «Вартових Галактики» і «Вартових Галактики 2», то вам напевно припаде до смаку сімейна комедія з елементами екшену «Мій шпигун», де він втілює невдачливого шпигуна, який змушений слухатися маленьку дівчинку (Хлоя Коулмен), що розкрила його секрет і погрожує розповісти його усім. В результаті з них виходить веселий дует напарників-шпигунів.

13. «Половина всього» (реж. Еліс Ву)

Комедія про дорослішання і труднощі першого кохання «Половина всього» отримала на сайті Rotten Tomatoes рейтинг 97%, що робить її одним з найкращих фільмів минулого року. Вона слідує за самотньою дівчиною на ім'я Еллі (Леа Льюїс), чиє життя перевертається, коли зірка її школи, спортсмен Пол (Деніел Дімер), просить її допомогти йому завоювати серце місцевої красуні (Алекссіс Лемір).

14. «Поїздка до Греції» (реж. Майкл Вінтерботтом)

Два знаменитих британських коміка Стів Куган і Роб Брайдон в третій і останній раз відправляються в тур найкращими ресторанам, і в цей раз вони будуть дегустувати страви в найкращих ресторанах, що розташовані на шляху легендарного героя Одіссея з Трої в Ітаку. Наша порада: не дивіться цей фільм на голодний шлунок.

15. «Король Стейтен-Айленда» (реж. Джадд Апатоу)

Комедія із зіркою відомого комедійного шоу «Суботнім вечором в прямому ефірі» Пітом Девідсоном в головній ролі стала одним з несподіваних хітів минулого року. Девідсон втілює тут інфантильного 24-річного хлопця Скотта, який не знає, чого хоче від життя, але знає одне він повинен посварити свою маму з її новим хлопцем.

16. «Всім хлопцям: P.S. Я люблю тебе» (реж. Майкл Фімоньярі)

Ще одна чарівна романтична комедія від Netflix, друга частина пригод Лари Джин, яку мило зіграла Лана Кондор. У новому фільмі на неї чекає ще більше курйозних ситуацій, адже в її життя несподівано повертається Джон Емброуз (Джордан Фішер), один з одержувачів її листів, що ускладнює її відносини з Пітером (Ной Сентінео), який став її бойфрендом.

17. «Друзі на свою голову» (реж. Даніель Коен)

Замовляли французьку комедію для дорослих? Тоді фільм «Друзі на свою голову» будуть вам до смаку. Він розповідає про дві пари середнього віку Лею і Марка та Карін і Франсіса, чиї відносини перевертаються, коли тиха Лея публікує роман-бестселер. Ще потрібна причина його подивитися? Як щодо Береніс Бежо та Венсана Касселя в головних ролях?

18. «Агент Лев» (реж. Людовик Кольбо-Жюстен)

Ще однією французькою комедією в даному рейтингу виступає фільм «Агент Лев», в якому відомий комедійний актор Дені Бун втілює пародію на Джеймса Бонда. А його напарником в цій пригоді буде його... психіатр (Філіпп Катрін), який не вірить в те, що головний герой справжнісінький шпигун, вважаючи його звичайним шизофреніком.

19. «Крок за кроком» (реж. Laura Terruso)

А якщо ви раптом скучили за фільмами про танці, то для вас в минулому році вийшла на Netflix комедія «Крок за кроком», в якій на пару запалюють Сабріна Карпентер і Лайза Коші. Вірніше, Коші намагається навчити Карпентер танцювати, оскільки та танцювати зовсім не вміє, але дуже хоче перемогти на важливому для неї танцювальному конкурсі.

20. «Юний детектив» (реж. Івен Морган)

У детективній драмеді «Юний детектив» Адам Броді втілює колишнього юного детектива, якому вже за тридцять, але він продовжує розслідувати всі ті ж прості загадки між похміллям та нападами жалості до себе. Але все змінюється, коли наївна клієнтка у втіленні Софі Нелісс звертається до нього, щоб він розкрив свою першу дорослу справу знайшов вбивцю її хлопця.

93051 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: