Переможці премії «Оскар-2018»: «Форма води», «Темні часи» і «Дюнкерк»

5 березня 2018,  03:16 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У Голлівуді завершилася 90-а церемонія нагородження «Оскар». Дізнайтеся, хто пішов цієї ночі додому із золотою статуеткою.

Мелодраматичне фентезі «Форма води» офіційно стало Кращим фільмом 2017 року за версією Американської кіноакадемії й принесло довгоочікуваний «Оскар» мексиканському режисерові Гільєрмо дель Торо. Всього історія кохання німої прибиральниці у втіленні Саллі Хокінс та загадкової амфібної істоти, яку жінка зустрічає в секретній науковій лабораторії, зібрала 4 статуетки.

«Оскар» за Кращого актора поїде за океан до Великої Британії разом з Гері Олдманом, який втілив Вінстона Черчілля в байопіку «Темні часи». Перемога настільки вразила актора, що він на кілька секунд навіть втратив дар мови, але після подякував колегам, Черчіллю та своїй 99-річній матері.

Другу статуетку в своїй кар'єрі отримала минулої ночі Френсіс Макдорманд за головну жіночу роль в драмі Мартіна МакДони «Три білборда на кордоні Еббінгу, Міссурі». Під час своєї промови актриса попросила встати всіх жінок-номінантів, відзначивши, як їх багато, і що завтра з ними можна буде зв'язатися щодо нових проектів, після чого ведучий Джиммі Кіммел сказав, що МакДорманд повинна отримати за цю надихаючу промову «Еммі».

Кращим актором другого плану став Сем Рокуелл за свою гру в драматичній картині «Три білборда на кордоні Еббінгу, Міссурі». Також не було сюрпризів в категорії Краща актриса другого плану — з «Оскаром» додому пішла Еллісон Дженні, яка зіграла жорстоку мати фігуристки Тоні Хардінг в байопіку «Я, Тоня».

Незважаючи на те, що в цьому році в акторських категоріях не було переможців-афроамериканців, «Оскар» за Кращий оригінальний сценарій дістався творцеві «Пастки» Джордану Пілу, і він став першим темношкірим сценаристом в історії церемонії, якого вшанували нагородою в цій категорії.

3 «Оскара» отримав військовий фільм Крістофера Нолана «Дюнкерк», який був відзначений в категоріях Кращий монтаж, Кращий монтаж звуку і Краще зведення звуку. По 2 рази Академія відзначила картину «Темні часи», фантастику «Той, хто біжить по лезу 2049» та мультфільм «Коко».

В кінці церемонії Кіммел подякував усім і вибачився перед Меттом Деймоном за те, що у них закінчився час, як ведучий зазвичай робить на своєму шоу «Джиммі Кіммел в прямому ефірі».

Переможці премії «Оскар-2018»:

Кращий фільм:

Кращий режисер:

Кращий актор:

Краща актриса:

Кращий актор другого плану:

Краща актриса другого плану:

Кращий оригінальний сценарій:

Кращий адаптований сценарій:

Кращий композитор:

Кращий оператор:

Кращий анімаційний фільм:

Кращий фільм іноземною мовою:

Кращий документальний фільм:

Кращі візуальні ефекти:

Кращі костюми:

Кращий грим і зачіски:

Кращий художник-постановник:

Кращий монтаж:

Кращий монтаж звуку:

Краще зведення звуку:

Кращий короткометражний ігровий фільм:

Кращий короткометражний анімаційний фільм:

Кращий короткометражний документальний фільм:

Краща пісня:

10544 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: