Перша «Дюна» повертається в кінотеатри

7 лютого 2024,  21:57 | Новини фільмів

З 8 лютого шанувальники вже культової наукової фантастики Дені Вільньова «Дюна» зможуть ще раз насолодитися нею на великих екранах, бо її знову покажуть у кінотеатрах напередодні прем'єри сиквела «Дюна: Частина друга».

Перша «Дюна» є екранізацією роману письменника-фантаста Френка Герберта, події якого розгортаються на далекій пустельній планеті Арракіс і слідують за юним Полом Атрідом, сином герцога Атріда, який разом з батьками прибуває на Арракіс, де його родина має слідкувати за видобутком речовини під назвою спайс, найціннішого і найрідкіснішого ресурсу в галактиці, за який починається кривава боротьба.

Роль Пола Атріда виконує номінант на премію «Оскар» Тімоті Шаламе. Його батьків герцога Лето Атріда та леді Джессіку втілюють зірка останньої трилогії «Зоряні війни» Оскар Айзек і зірка франшизи «Місія неможлива» Ребекка Фергюсон. Фременку Чані, у яку закохується Пол, зіграла Зендея.

Компанію їм у цій пригоді склали Джейсон Момоа (Дункан Айдахо), Джош Бролін (Гурні Галлек), Шерон Дункан-Брюстер (Лієт Кінс), Дейв Батіста (Звір Раббан), Стеллан Скарсгард (барон Владімір Гарконнен), Хав'єр Бардем (Стілґар) та Шарлотта Ремплінг (Превелебна мати Могіям).

У 2022 році перша «Дюна» отримала 6 премій «Оскар», а також претендувала на звання Найкращий фільм року. Сподіваємося, що сиквел не підведе.

Стрічка «Дюна: Частина друга» вийде в широкий прокат 29 лютого.

Квитки на фільм «Дюна» ви знайдете в нашій афіші.

446 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: