Зелена книга (2018)Green Book

Трейлер Зелена книга
75%
3
25%
1

Прем'єра в Україні 24 січня 2019

«Inspired by a True Friendship»

Реальна історія Тоні Липа, малоосвіченого вишибали італо-американського походження. У 1962 році його наймають у якості водія на час туру одного з кращих джазових піаністів світу Дона Ширлі по провінційному півдню США. У поїздці вони користуються «Зеленою книгою», щоб мати можливість зупинитися у безпечних місцях. Що принесе у їх життя ця подорож?

Жанри: біографія, драма, комедія
Вікові обмеження: в Україні 12+
Бюджет: $23 000 000
Тривалість: 2 г. 10 хв.
Країна: США
Світова прем'єра: 11 вересня 2018

Чи знаєте ви?

В названии фильма обыгрывается «Зелёная книга негра-автомобилиста» — ежегодный справочник, публиковавшийся между 1936 и 1966 годами. Период издания пришёлся на эпоху законов Джима Кроу (неофициальное название законов о расовой сегрегации в некоторых штатах в период с 1890 по 1964 гг.), когда в обществе легально получила широкое распространение дискриминация в отношении людей с цветным типом кожи. «Зелёная книга» позволяла путешествующим небелым подыскивать ночлег, сервисы и заправочные станции, которыми они могли воспользоваться.

Відео матеріали «Зелена книга»

Рецензія на фільм «Зелена книга» з Вігго Мортенсеном і Махершалою Алі
В дорозі з Тоні і Доном

16 січня 2019,  21:22 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Комедійно-драматичний байопік «Зелена книга» про подорож двох абсолютно різних людей – видатного піаніста Дона Ширлі й балакучого вишибали Тоні Валлелонги – по американському півдню в розпал расизму та сегрегації виявився темною конячкою цього нагородного сезону, і коли новий фільм Пітера Фарреллі встигла подивитися лише обмежена кількість глядачів (у світовому прокаті він зібрав усього $41,6 млн), на 76-ій церемонії вручення премії «Золотий глобус» картина отримала цілих 3 статуетки і змусила про себе говорити. Чим же ця заснована на реальних подіях історія підкорила глядачів і критиків так сильно, що тепер її вважають головним претендентом на «Оскар» в категорії Кращий фільм?

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Зелена книга». але ви можете створити свою тему на форумі

1 відгук про фільм «Зелена книга»

PROFE7OR

11 березня 2019, 04:52

Легкий приятный фильм, без перегруза в политику, гейство, и всякую феминистскую чушь. Расизм и политкорректность идут рука об руку. Прекрасная игра актёров, музыка, сценарий.
0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...

Зелена книга, фільм 2018
Українська прем'єра 24.01.2019
Жанри: біографія, драма, комедія
США