Рецензії, в яких згадується Марк Райленс

Рецензія на фільм «Не дивіться вгору»
Божевільна сатира про наші божевільні часи
18 січня 2022,  02:25 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Світова пандемія, спричинена вірусом COVID-19, назавжди змінила наш світ, перевернувши життя кожного з нас із ніг на голову. І, звичайно, оскільки мистецтво часто є імітацією та відображенням реального життя, ця вельми апокаліптична тема швидко знайшла своє відображення в телесеріалах, оскільки телебачення завжди швидше реагує на все, що відбувається у світі, ніж кінематограф. Багато серіалів за останні пару років по-своєму розповідали про життя в розпал пандемії, тоді як кінематограф в основному намагався випустити в кінотеатри ті фільми, що були зняті ще до того, як наше життя перевернулося, або ж повністю ігнорували наявність пандемії, залишаючи її за кадром і пропонуючи глядачам втечу від реальності в чудовий та казковий світ, де все, як і раніше, добре та просто. А потім за справу взявся лауреат премії «Оскар» Адам МакКей і написав геніальний сценарій, в якому пандемію коронавірусу він замінив метафорою комети, що збирається знищити все життя на Землі. І в результаті на світ з'явилася блискуча й глибока сатирична стрічка «Не дивіться вгору» з акторським складом, якому позаздрить сам Квентін Тарантіно.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Ірландець»
Довга сповідь старого гангстера
9 травня 2020,  00:55 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Рано чи пізно в житті кожного гангстера, якщо йому крупно пощастило, і він дожив до старості, настає такий момент, коли хочеться висповідатися комусь в своїх жахливих діяннях. І новий фільм Мартіна Скорсезе «Ірландець», головним героєм якого є найманий вбивця Френк «Ірландець» Ширан, показує саме такий випадок. У 1950-70-х роках Френк працював на клан Буфаліно, і на його совісті виявилося безліч вбивств, які так і не були доведені. І у фільмі Скорсезе він постає на наш з вами глядацький суд.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Першому гравцю приготуватися»
Віртуальна реальність Стівена Спілберга
27 березня 2018,  23:58 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Стівен Спілберг є одним з найвпливовіших режисерів пригодницького жанру та жанру наукової фантастики нашого часу, на чиїх фільмах виросло вже не одне покоління мрійників. Включаючи письменника Ернеста Клайна, що створив популярний фантастичний роман «Першому гравцю приготуватися», який відкриває нові грані жанру. Книга стала бестселером, привернула увагу студії Warner Bros. і самого Спілберга, і він вирішив оживити на екрані чарівний світ віртуальної гри «Оазис», наповнений чудесами і небезпекою.

Читати далі...