Новини про фільм (2000)

29 січня 2021,  23:54 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Через 20 років після прем'єри культової стрічки «Реквієм за мрією» його режисер Даррен Аронофскі та виконавець головної ролі Джаред Лето возз'єднаються на знімальному майданчику нового фільму Аронофскі, що називається «Adrift».

Читати далі...
18 квітня 2020,  23:50 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На початку року Хоакін Фенікс отримав «Оскар» за фільм «Джокер», де він втілив культового суперлиходія з коміксів DC. Але виявляється, що в минулому у нього був шанс зіграти абсолютно протилежного персонажа самого Бетмена, в ролі якого його бачив Даррен Аронофські.

Читати далі...
19 липня 2015,  13:21 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В останній день 6-го Одеського кінофестивалю відбулася церемонія закриття, Золоті Дюки знайшли своїх володарів і, звичайно ж, було показано кілька нових кінокартин.

Фільмом закриття ОМКФ-2015 стала драма «Ан», яку представили сценарист Дуріан Сукегава і відома японська актриса Кірін Кікі. Це вперше, коли Одеський кінофестиваль відвідали гості з Японії.

В цьому році драма «Ан», що розповідає про жінку, яка перехворіла в молодості проказою, її дружбу з кухарем, що працює у маленькій будці, де подають дораяки з солодкою бобовою пастою ан, і про те, як ця дружба змінює його життя.

Читати далі...
18 липня 2015,  08:58 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В предпоследний день 6-го Одесского международного кинофестиваля были представлены последние фильмы Международного конкурса: «Просто Джим» и «Объятья змеи». В этот же день с гостями фестиваля встретился всемирно известный режиссер Даррен Аронофски, а вечером стали известны первые победители Национального конкурса ОМКФ-2015.

Дебютная режиссерская работа британского актера Крэйга Робертса, наиболее известного по главной роли в подростковой драме «Субмарина», «Просто Джим» знакомит зрителя с обычным подростком, у которого нет друзей. Но его тихая жизнь меняется, когда по соседству поселился крутой американец и пытается сделать Джима более популярным. Главную роль в своем фильме Робертс исполнил лично, а соседа-американца воплотил Эмиль Хирш.

В «Объятьях змеи» режиссер Сиро Герра отправляется в путешествие по Амазонии вместе с американским этноботаником, ищущим священное растение, и там в лесах он встречает могущественного шамана Карамакате, последнего в своем роде.

На ОМКФ-2015 кинокартина «Объятья змеи» стала последней из 12 фильмов, представленных в рамках Международного конкурса.

Читати далі...
29 червня 2015,  14:43 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Відомий голлівудський режисер, номінант на премію «Оскар» Даррен Аронофскі проведе майстер-клас в рамках 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Творець культового «Реквієму за мрією», оскарівського лауреата «Чорний лебідь» та біблійного блокбастера «Ной» Даррен Аронофскі зумів прославитися з моменту виходу своєї дебютної кінокартини «Пі», і з тих пір кожне його творіння звертає на себе увагу як глядачів, так і кіноакадеміків.

Він поділиться своїми секретами кінематографа в рамках Літньої кіношколи Одеського кінофестивалю і представить драму «Реквієм за мрією», що вийшла в 2000 році, і потрапила з тих пір в більш ніж 150 списків кращих фільмів.

Аронофскі про кіно:

Я безбожен. Тому мені довелося придумати свого власного бога. Моїм богом є розповідний кінематограф, в якому, що стає для мене богом в абсолюті і моєї мантрою, і полягає [головна] тема.

У минулому році Аронофскі вже брав участь у Літній кіношколі, спілкуючись з її учасниками по Skype.

Майстер-класи у рамках кіношколи фестивалю в цьому році прочитають члени журі Міжнародної і Національної конкурсних програм, серед яких литовський режисер, сценарист і продюсер Шарунас Бартас, чиї фільми «Три дні» і «Свобода» отримали визнання на Берлінському і Венеціанському кінофестивалях відповідно.

Також Літня кіношкола вдруге проведе майстер-класи за участю представників української кіноіндустрії в секції «Національна майстерня». В її рамках генеральний директор дистриб'юторської компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов прочитає лекцію «Шлях до глядача в сучасному кіно», директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе і кіноексперт Сергій Васильєв-молодший поговорять про прокат українських фільмів, кінокритик і голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач розповість про національну міфологію в українському кіно, а менеджер проектів Wargaming Владислав Макшун повідає про продюсування і зйомки документальних проектів.

6-й Одеський міжнародний кінофестиваль почнеться 10 липня.

19 травня 2008,  20:59 | Рецензії | Автор: Лектер

Безперечно, «Реквієм за мрією» можна вважати шедевром світового кіно…

Ця картина дала поштовх проблемі наркоманії одним ударом, після неї однотипні фільми типу «Кенді» 2006 року, та інші у своєму роді, виглядають трохи більш бляклими. Відзначу відразу незрівнянну гру Джареда Лето, не знаю його як музиканта, але як актор у мене він викликає повагу.

Фільм ґрунтується на 2-х історіях, 2-х поколіннях і прагненні до своєї мрії. Наркоманія у двох видах: як ліки від реальності, і як квиток до прірви. Акторська гра може взагалі не оцінюватися, тому що вона тут незрівнянна.

Основна ідея цього «утопічного», але в той же час такого реального кіно, це, звичайно ж, не наркоманія, а відношення людини до оточуючого його світу. Його прагнення прикрасити його і змінити. Але слабкість людської особистості веде лише до розпаду й саморуйнування, наркотикам - головному героєві життя наших героїв.

2 історії матері й сина, 2 прагнення до кращого життя й виконання їхньої мрії, 2 покоління зломлених духом, це наш соціальний шар суспільства. Молодість просить нового, а старість шукає старе, ще тут присутній якийсь символізм того, що відбувається: поділ гарного життя й поганого на «літо» і «осінь».

Порадували режисерські задуми начебто зйомки в прискореному часі, від першої особи, і перед особою…прекрасна робота оператора, глибокі діалоги. Однозначно можна визнати, що «Реквієм за мрією» - це таранний камінь даного жанру.

З 10 балів я ставлю 9, тільки тому, що фільм бере за душу лише десь із середини, автор не зміг показати розпад відразу... не заразив належним чином публіку. Ну й, звичайно ж, відзначимо деяку утопічність і неправдоподібність того, що відбувається, але тут це дивиться гармонійно, тому що сама ідея фільму це й має на увазі.