Новини зірок з (2000)

29 червня 2015,  14:43 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Відомий голлівудський режисер, номінант на премію «Оскар» Даррен Аронофскі проведе майстер-клас в рамках 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Творець культового «Реквієму за мрією», оскарівського лауреата «Чорний лебідь» та біблійного блокбастера «Ной» Даррен Аронофскі зумів прославитися з моменту виходу своєї дебютної кінокартини «Пі», і з тих пір кожне його творіння звертає на себе увагу як глядачів, так і кіноакадеміків.

Він поділиться своїми секретами кінематографа в рамках Літньої кіношколи Одеського кінофестивалю і представить драму «Реквієм за мрією», що вийшла в 2000 році, і потрапила з тих пір в більш ніж 150 списків кращих фільмів.

Аронофскі про кіно:

Я безбожен. Тому мені довелося придумати свого власного бога. Моїм богом є розповідний кінематограф, в якому, що стає для мене богом в абсолюті і моєї мантрою, і полягає [головна] тема.

У минулому році Аронофскі вже брав участь у Літній кіношколі, спілкуючись з її учасниками по Skype.

Майстер-класи у рамках кіношколи фестивалю в цьому році прочитають члени журі Міжнародної і Національної конкурсних програм, серед яких литовський режисер, сценарист і продюсер Шарунас Бартас, чиї фільми «Три дні» і «Свобода» отримали визнання на Берлінському і Венеціанському кінофестивалях відповідно.

Також Літня кіношкола вдруге проведе майстер-класи за участю представників української кіноіндустрії в секції «Національна майстерня». В її рамках генеральний директор дистриб'юторської компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов прочитає лекцію «Шлях до глядача в сучасному кіно», директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе і кіноексперт Сергій Васильєв-молодший поговорять про прокат українських фільмів, кінокритик і голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач розповість про національну міфологію в українському кіно, а менеджер проектів Wargaming Владислав Макшун повідає про продюсування і зйомки документальних проектів.

6-й Одеський міжнародний кінофестиваль почнеться 10 липня.