10 оскароносних фільмів останнього десятиліття для перегляду на карантині

21 березня 2020,  00:39 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

У цьому році «Оскар» в категорії Найкращий фільм отримав корейський фільм «Паразити», і якщо ви його вже подивилися, то ми підібрали ще дев'ять оскароносних фільмів останнього десятиліття, які удостоїлися свого часу головної статуетки.

«Оскар-2010»
«Повелитель бурі» (реж. Кетрін Бігелоу)

Дивитися, якщо ви любите сильні драми про війну і Джеремі Реннера. І щоб побачити, як знімає Кетрін Бігелоу. Жінка-режисер, яка обійшла на «Оскарі» самого Джеймса Кемерона.

«Оскар-2011»
«Король говорить!» (реж. Том Гупер)

Дивитися, якщо ви вважаєте Коліна Ферта одним з кращих акторів нашого часу і хочете знову в цьому переконається. Плюс це надихаюча історія короля, який подолав заїкання, щоб очолити народ у тяжкі часи.

«Оскар-2012»
«Артист» (реж. Мішель Хазанавічус)

Дивитися, якщо ви любите великі драми про кохання та чорно-біле кіно. А навіть якщо не любите, то все одно дивитися, щоб пережити історію Джорджа Валентайна і Пеппі Міллер та зрозуміти, що часом слова не потрібні.

«Оскар-2013»
«Арго» (реж. Бен Аффлек)

Дивитися, якщо ви любите серйозне кіно, засноване на реальних подіях, інтригуючі шпигунські історії та Бена Аффлека. Оскільки він тут і головний актор, і режисер, і продюсер.

«Оскар-2014»
«12 років рабства» (реж. Стів МакКвін)

Дивитися, якщо ви скучили за Майклом Фассбендером і якщо до цих пір не знаєте ім'я актриси Лупіти Ніонго (вона отримала за свою гру «Оскар» не просто так).

«Оскар-2015»
«Бердмен» (реж. Алехандро Гонсалес Іньярріту)

Дивитися, якщо ви вважаєте, що Майкл Кітон є найкращим Бетменом, любите Емму Стоун і хочете дізнатися про зворотній бік акторської слави.

«Оскар-2016»
«У центрі уваги» (реж. Том МакКарті)

Дивитися, якщо ви любите битви простих людей у ​​втіленні Марка Руффало, Майкла Кітона і Рейчел МакАдамс з несправедливою корумпованою системою. У ролі цієї системи виступає Католицька церква, яка намагається не дати журналістам розповісти про те, що їхні священики розбещують дітей.

«Оскар-2017»
«Місячне сяйво» (реж. Баррі Дженкінс)

Дивитися, якщо ви досі вважаєте, що статуетку за Найкращий фільм в 2017 році забрав додому романтичний мюзикл «Ла-Ла Ленд».

«Оскар-2018»
«Форма води» (реж. Гільєрмо дель Торо)

Дивитися, якщо ви вважаєте, що жанру фентезі вас вже не здивувати. Ще як здивувати. Гільєрмо дель Торо знає в цьому толк.

«Оскар-2019»
«Зелена книга» (реж. Пітер Фарреллі)

Дивитися, якщо раптом ще не дивилися. Тому що цю чудову драматичну комедію про дружбу Вігго Мортенсена і Махершали Алі та їхню подорож Американським півднем в 60-х роках повинен побачити кожен.

«Оскар-2020»
«Паразити» (реж. Пон Джун-хо)

Дивитися, якщо ви не знайомі з корейським кінематографом, щоб отримати ковток свіжого повітря і побачити, як живуть люди в Південній Кореї. І щоб бути шокованими історією однієї безробітної, але дуже винахідливої родини.

22479 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: