10 найкращих фільмів та ролей Емми Стоун

18 січня 2024,  14:50 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

На честь виходу в український прокат стрічки «Бідолашні створіння», за яку акторка Емма Стоун має всі шанси отримати свій другий «Оскар», ми вирішили згадати її найкращі фільми та найяскравіші ролі.

1. «Бідолашні створіння» (2023)

Роль: Белла Бакстер, жінка, яку її батько, доктор Гудвін Бакстер (Віллем Дефо), воскресив після самогубства, пересадивши їй мозок маленької дитини. Белла починає пізнавати світ і вирушає у захоплюючу подорож, що вже принесла Еммі премії «Золотий глобус» та Critics' Choice Movie Awards, а також принесе третю номінацію на «Оскар» (а, можливо, і перемогу).

2. «Фаворитка» (2018)

Роль: Ебіґейл Мешем, фаворитка при дворі першої королеви Великої Британії Анни Стюарт (Олівія Колман), яка вирішила будь-якими способами залишитися при дворі і стати улюбленицею королеви. Ця смілива роль та її перша колаборація з Йоргосом Лантімосом принесла Еммі третю номінацію на «Оскар».

3. «Бердмен» (2014)

Роль: Сем Томпсон, яка зав'язала з наркотиками і працює асистенткою свого батька, колись популярного актора Ріґґана Томпсона (Майкл Кітон), який прославився завдяки супергеройським фільмам, а тепер переживає акторську кризу. Завдяки цій ролі Емма отримала свою першу номінацію на «Оскар».

4. «Ла-Ла Ленд» (2016)

Роль: бариста Мія, яка мріє стати кінозіркою, знайомиться й закохується у харизматичного хлопця Себастьяна (Раян Ґослінґ), який мріє стати відомим музикантом. Ця музична роль у хітовому мюзиклі Дем'єна Шазелла принесла Еммі її перший (і, сподіваємося, що не останній) «Оскар».

5. «Вітаємо у Зомбіленді​» (2009)

Роль: Вічіта, дівчина-аферистка, яка завдяки своєму розуму та хитрощам змогла вижити під час зомбі-апокаліпсису в Америці. Це перша головна жіноча роль Емми у кіно, що дала поштовх усій її кар'єрі.

6. «Відмінниця легкої поведінки» (2010)

Роль: старшокласниця Олів Пендергаст, про яку її школою ширяться скандальні чутки, проте вона вирішує на них не зважати і не соромитися свого нового іміджу. Роль Олів принесла Еммі її першу в житті номінацію на «Золотий глобус».

7. «Битва статей» (2017)

Роль: всесвітньовідома тенисистка Біллі Джин Кінг, яка прославилася тим, що перемогла відомого тенісиста Боббі Ріґґса (Стів Карелл), який казав, що жінки не можуть конкурувати з чоловіками у тенісі. Це перший байопік у кар'єрі Емми, і роль реальної героїні принесла їй чергову номінацію на «Золотий глобус».

8. «Це безглузде кохання» (2011)

Роль: Ханна Вівер, випускниця юридичного коледжу, яка спочатку відкидає залицяння бабія Джейкоба (Раян Ґослінґ), але потім вирішує провести з ним ніч, що призводить до неочікуваних наслідків для неї (та її родини). Завдяки цій романтичній комедії народився блискучий екранний дует Стоун-Ґослінґ.

9. «Прислуга» (2011)

Роль: починаюча письменниця Юджинія «Скітер» Філан, яка вирішує написати правдиву книгу про життя афроамериканців під час періоду сегрегації, що призводить до великих змін у житті різних жінок.

10. «Круелла» (2021)

Роль: молода Круелла ДеВіль до того, як вона стала легендарною та найстильнішою лиходійкою з мультфільмів та фільмів про 101 далматинця. Емма в цьому яскравому й бунтарському образі настільки сподобалася і глядачам, і критикам, що вона знову була номінована на премію «Золотий глобус».

А які ваші улюблені фільми та ролі талановитої Емми Стоун? Пишіть в коментарях.

Квитки на фільм «Бідолашні створіння» ви знайдете в нашій афіші.

721 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: