Новини, в яких згадується Вільям Шекспір

Рецензія на фільм «Вестсайдська історія» (2021)
Американська класика в новій обгортці від Стівена Спілберга
9 грудня 2021,  21:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ми всі дуже добре знаємо легендарну п'єсу Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» про трагічне кохання двох підлітків із ворогуючих сімей, і в 60-х роках минулого століття американці вигадали свою версію цієї історії під назвою «Вестсайдська історія». Цей масштабний мюзикл про кохання, ненависть, расизм, насильство та вуличні банди, чиї танцювальні номери розгортаються на вулицях бідного нью-йоркського району, моментально став класикою кіно та важливою частиною сучасної американської культури. Ніхто не ризикував його перезнімати. До сьогодні, коли через 60 років свою версію «Вестсайдської історії» світові представив сам Стівен Спілберг...

Читати далі...
Рецензія на фільм «Після сварки»
Тесса і Хардін продовжують страждати від кохання
4 вересня 2020,  01:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Коли нарешті до свого кінця добігла франшиза «П'ятдесят відтінків сірого», Голлівуд почав судорожно шукати їй заміну, і тут кінематографістам підвернувся черговий роман-фанфік про нещасних закоханих, які часто займаються сексом, під назвою «Після». Його екранізація, що вийшла на екрани в 2019 році, стала хітом (завдяки скромному бюджету, а не геніальності фільму), і ось вже через рік на великі екрани вривається її сиквел зі ще більш драматичною назвою «Після сварки». Адже наприкінці першого фільму його головні герої Тесса і Хардін жахливо посварилися і тепер просто зобов'язані помиритися...

Читати далі...
Рецензія на фільм «Тенет»
Новий підриваючий мозок епік від Крістофера Нолана
26 серпня 2020,  22:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

За свою вражаючу кар'єру один з головних режисерів Голлівуду, титан жанру наукова фантастика Крістофер Нолан, досліджував на великому екрані найбільш неймовірні наукові теорії. Він розкривав секрети ілюзіоністів у «Престижі», впроваджував небезпечні думки у сни у «Початку», подорожував крізь червоточину в часі в «Інтерстелларі»... Чим же він зібрався дивувати уми глядачів в своєму новому епіку із загадковою назвою «Тенет»? Інверсією часу. І, повірте, вона виявляється не менш захоплюючою, аніж подорожі крізь простір та час.

Читати далі...
28 квітня 2020,  19:10 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Актриса Дейзі Рідлі пригледіла собі першу роль після закінчення «Зоряних воєн». Вона втілить головну героїню в майбутній адаптації роману «На льоду», автором якого є шведська письменниця Камілла Гребе.

Читати далі...
11 березня 2020,  17:29 | Новини серіалів

У 8 серії 5 сезону супергеройського серіалу «Легенди завтрашнього дня» божевільний дівич-вечір Нори перериває історія вічного кохання Ромео і Джульєтти.

Легенди продовжують своє полювання на частини Верстату долі і потрапляють у часи легендарного поета Вільяма Шекспіра, де їм доведеться приміряти одяг 16 століття і вийти на сцену театру. Тим часом Рей (Брендон Рут) і Нора (Кортні Форд) приймають ще одне важливе рішення, яке дивує команду. Вони збираються попрощатися з Легендами і відправитися в свою сольну пригоду по життю, так що готуйте носові хусточки. Оскільки прощання обіцяє бути слізним.

Серія під назвою «Romeo V. Juliet: Dawn of Justness» («Ромео проти Джульєтти: На зорі справедливості»), яка є пародією на назву блокбастера «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості», вийде 18 березня за українським часом.

8 листопада 2019,  18:03 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Том Фелтон вирішив поностальгувати за часами зйомок в Поттеріані, приміривши на себе слизеринську мантію, яку носив його герой Драко Малфой.

Читати далі...
23 липня 2019,  16:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Презентуємо офіційний український трейлер драматичної кінострічки Клер Маккарті «Офелія», головну роль в якій виконує зірка франшизи «Зоряні війни» Дейзі Рідлі.

Фільм Маккарті буде адаптацією відомої історії Вільяма Шекспіра про Гамлета, принца Датського, з точки зору його коханої Офелії. Вона є фрейліною при дворі королеви Гертруди, матері Гамлета. Раптом король помирає, і до влади приходить його брат Клавдій. Офелія випадково дізнається про його змову з Гертрудою, і цей секрет зводить дівчину з розуму. Вона намагається врятувати їх з Гамлетом, але принц залишається непохитним у своєму бажанні помститися дядькові за вбивство свого батька.

В український прокат «Офелія», де разом з Рідлі знялися Наомі Воттс, Клайв Овен, Том Фелтон і Джордж МакКей, вийде восени, 12 вересня.

17 червня 2019,  16:19 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Студія 20th Century Fox поділилася дебютним кадром нової кінокартини Стівена Спілберга «Вестсайдська історія», головну чоловічу роль в якому виконає зірка фільму «На драйві» Енсел Елгорт.

Читати далі...
10 грудня 2018,  19:57 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Номінант на премію «Оскар» Кеннет Брана грає старіючого Вільяма Шекспіра в офіційному трейлері драматичного фільму «All Is True»

Події картини «All Is True» («Усе правда») будуть розвиватися в 1613 році, коли Шекспір був найвідомішим автором свого часу. Але трапляється трагедія його театр «Глобус» згорає до тла, і розбитий драматург повертається до свого рідного місто Стратфорда, де він повинен зіткнутися з примарами свого минулого та занедбаною сім'єю. Переслідуваний смертю свого єдиного сина Гемнета, Шекспір намагається налагодити стосунки зі своєю дружиною Енн (Джуді Денч) і доньками Сюзанною і Джудіт.

В американський прокат нова режисерська робота Брани, де також з'являється зірка «Володаря перснів» і «Людей Ікс» Іен МакКеллен, виходить наприкінці грудня. Глядачі Європи побачать її у 2019 році.

12 вересня 2018,  14:27 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Гейден Крістенсен веде Емму Робертс на фестиваль італійської культури у другому офіційному трейлері романтичної картини «Маленька Італія».

Романтична комедія, яка була натхненна п'єсою Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта», розповість про дві ворогуючі сім'ї італійських іммігрантів. У кожної з них є своя піцерія в нью-йоркському кварталі Маленька Італія, і кожна сім'я намагається довести усім, що саме їх піца є найкращою. Конфлікт загострюється, коли молоді представники цих сімей — Лео (Крістенсен) та Ніккі (Робертс) — закохуються одне в одного.

Компанію Крістенсену і Робертс у новому фільмі режисера Дональда Пітрі складуть Алісса Мілано, Денні Айелло, Андреа Мартін, Джейн Сеймур та Гері Басараба. В європейський прокат «Маленька Італія» вийшла в серпні.

13 липня 2018,  21:21 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Емма Робертс та Гейден Крістенсен готують піцу і закохуються в офіційному трейлері романтичної комедії «Маленька Італія».

«Маленька Італія» є сучасною і набагато більш оптимістичною інтерпретацією п'єси Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта», де головні герої — молоді закохані Лео та Ніккі — належать до ворогуючих сімей, чиї піцерії постійно змагаються за звання кращої піцерії в американському кварталі Маленька Італія, де живуть італійські іммігранти.

У комедії також зіграють Алісса Мілано, Денні Айелло, Андреа Мартін, Джейн Сеймур та Гері Басараба.

Світова прем'єра нової картини режисера Дональда Пітрі, який прославився завдяки класиці жанру «Міс Конгеніальність» і «Як позбутися хлопця за 10 днів», відбудеться у вересні.

28 червня 2018,  01:53 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Актерский состав исторической драмы «Король», созданием которой занимается Netflix, пополнился именами Джоэла Эдгертона и Лили-Роуз Депп.

Читати далі...
30 травня 2018,  15:11 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На честь прем'єри своєї нової адаптації трагедії Вільяма Шекспіра «Король Лір» телеканал BBC поділився її розширеним фрагментом, де з'являються Ентоні Хопкінс, Емма Томпсон і Крістофер Екклстон.

Читати далі...
23 лютого 2018,  20:38 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Українські глядачі знову мають можливість подивитися театральну постановку «Гамлет» за участю Бенедікта Камбербетча на великому екрані.

Читати далі...