Рецензія на мультфільм «Angry Birds у кіно 2»
Пташки і свинки, об'єднуйтеся!

8 серпня 2019,  03:18 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Мультфільм «Angry Birds у кіно», в основу якого лягла популярна гра, де пташки знищували будиночки свинок, несподівано для всіх став однією з найуспішніших анімаційних картин 2016 року, і хоча її й обійшли в прокаті мультфільми відомий студій Disney та Pixar, але збори в $352 мільйони дозволили Sony мріяти про франшизу. І ось через три роки вічно незадоволений птах Ред та його веселі друзі повертаються на великі екрани для своєї нової пригоди в дусі фільмів «Місія неможлива».

Анімація «Angry Birds у кіно 2» з перших кадрів підкорює своєю насиченою палітрою кольорів та відмінним підбором музики для кожного епізоду – ви ніби опиняєтеся на райському острові разом з пташками і свинками, які продовжують вести свою війну. Але війну вже не за яйця пташок (які свині хотіли з'їсти в першій частині), а більш жартівливе протистояння, де і ті, і інші по черзі намагаються доставити сусіднього острова різні незручності у вигляді хитромудрих пранків (буквально підкласти свиню). Як раптом в цю гру вступає третій острів, який кидається гігантськими кулями льоду, і тут пташкам та свинкам стає не до сміху.

Щоб захистити свої острови і перемогти нову лиходійку, свин Леонард (Білл Гейдер) пропонує птаху Реду (Джейсон Судейкіс) перемир'я, і ​​вони разом збирають свою суперкоманду в стилі Ітана Ганта (або Месників). Рятувати острови разом з ними відправляються: дуже енергійний Чак (Джош Гад), вибухонебезпечний Бомб (Денні МакБрайд), сестра Чака Сріблинка (Рейчел Блум) зі своєю дуже розумною головою, а також смішна свинка Кортні (Аквафіна) та винахідник Геррі (Стерлінг К. Браун), такий собі Кью з Бондіани, що відповідає за гаджети. О, і мало не забула Могутнього орла (Пітер Дінклейдж), у якого на цей раз буде ключова сюжетна лінія, хоча хоробрістю чи могутністю він не відрізняється. І вся ця весела компанія, всередині якої періодично виникають конфлікти (через невпевненого в собі Реда), відправляється трохи обскубати фіолетову птицю Зету (Леслі Джонс), хазяйку крижаного острова.

Надихнувшись різними шпигунськими картинами, сценаристи шлють цю команду в небезпечну неможливу місію, де їм доведеться виконувати трюки в дусі Тома Круза, маскуватися в дусі Шерлока Холмса і придумувати рішення в дусі Тоні Старка. Так, режисер Туроп Ван Орман, для якого мультфільм «Angry Birds у кіно 2» став повнометражним дебютом, і незважаючи на невідоме ім'я, у нього вже є дві номінації на премію «Еммі», постарався зробити другу пригоду Реда й компанії незабутньою, яскравою і з доречною пародією на відомі бойовики про порятунок світу. І йому це відмінно вдалося.

Але якщо відкинути цю пафосну сюжетну лінію про боротьбу зі злою пташкою та її мегазброєю, то головною темою сиквела є командна робота, і це прекрасний посил для маленького глядача. Ред так відчайдушно хоче бути героєм сам, що не може працювати в команді, а це призводить до великих проблем і ставить місію під загрозу. Адже навіть Месники є непереможними, тільки коли забувають про свої розбіжності і працюють разом. А те, що такі вічні вороги як птахи й свині змогли залишити свою ворожнечу в минулому і по-справжньому помиритися, вселяє далеку надію на те, що і ми, люди, колись зможемо перестати воювати і об'єднаємося. Адже у нас точно більше спільного, ніж у птахів та свиней.

Окремим приводом для розчулення і сміху під час перегляду «Angry Birds у кіно 2» стає тріо відважних пташенят, які паралельно з основною компанією відправляються в свою особисту пригоду, щоб повернути яйця, що випадково поплили в океан й де живуть майбутні сестрички однієї з цих пташенят. Ви бачили промо-ролики за участю цього тріо крихіток? Це ніби універсальні ліки від поганого настрою. Якщо вам сумно, обов'язково увімкніть відео за їхньою участю. Дофамін буде вироблятися набагато сильніше, ніж від будь-якого шоколаду.

Тому якщо ви хочете на півтори години забути про наш тривожний і несправедливий світ, вдосталь насміятися і отримати заряд наївності й доброти, то мультфільм «Angry Birds у кіно 2» вам точно в цьому допоможе.

8918