5 цікавих фактів про новий екшен Тома Круза «Топ Ґан: Меверік»

5 червня 2022,  12:57 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

На честь виходу на великі екрани одного з найочікуваніших літніх блокбастерів року драматичного екшену «Топ Ґан: Меверік» з Томом Крузом у головній ролі ми підготували добірку цікавих фактів про його створення.

1. «Топ Ґан: Меверік» є продовженням стрічки «Найкращий стрілець» («Топ Ґан»), яка вийшла на великі екрани в 1986 році і стала одним із перших фільмів, що зробили Тома Круза світовою зіркою. Режисером оригіналу був Тоні Скотт. Круз та Скотт збиралися разом знімати сиквел, але режисер скоїв самогубство за день до зустрічі з Крузом у 2012 році, і проєкт опинився у підвішеному стані. Через роки Круз покликав очолити сиквел Джозефа Косинські, у якого знімався у науковій фантастиці «Світ забуття».

2. Круз відомий своєю любов'ю до реалістичних трюків, але під час зйомок фільму «Топ Ґан: Меверік» він перевершив самого себе, оскільки відмовився від зелених екранів і посадив себе та всіх інших акторів, які грають льотчиків, за штурвали справжніх винищувачів. За словами актора Майлза Теллера, трьох із шести нових акторів рвало щодня після зйомок у літаках. Так що «Топ Ґан: Меверік» є найбільш реалістичним фільмом про льотчиків в історії кіно.

3. У фільмі «Найкращий стрілець» у героя Круза Піта «Меверіка» Мітчелла є найкращий друг Нік «Гусь» Бредшоу, який трагічно гине під час навчального бою. У сиквелі Меверік тренує його сина Бредлі «Півня» Бредшоу. Роль Півня зіграв Майлз Теллер. Він розповідає, що акторам дозволили самим вибрати свої позивні, і він вибрав такий позивний, оскільки Півень та Гусь близькі за духом птахи.

4. Світова прем'єра фільму «Топ Ґан: Меверік» відбулася в травні на справжньому американському авіаносці USS Midway, який після списання зі служби був перетворений на корабель-музей і тепер стоїть у порту Сан-Дієго. На борт авіаносця, де була розгорнута червона доріжка, Круз прибув вертольотом, чим дуже здивував своїх колег.

А ось і відео з прем'єри, що пройшла на авіаносці:

5. Бюджет сиквела, який був знятий ще до світової пандемії коронавірусу, склав 170 мільйонів доларів, і це було дуже вигідне вкладення, оскільки у свій прем'єрний вік-енд в американському прокаті «Топ Ґан: Меверік» заробив вражаючі $126,7 млн. А всього за тиждень світового прокату екшену Круза вдалося заробити понад $430 млн, що ставить його на 4-е місце в рейтингу найприбутковіших фільмів 2022 року.

Купуйте квитки на «Топ Ґан: Меверік» на нашому сайті.

Підтримуйте українську економіку та свій бойовий дух у ці складні часи!

Під час походу в кінотеатр не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких. Все буде Україна!

2406 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: