16 цікавих фактів про створення фільму «Гаррі Поттер і Келих вогню»

24 листопада 2020,  20:20 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Чарівники та чарівниці, готові взяти участь у турнірі трьох магічних шкіл й отримати вічну славу? Цього четверга, 26 листопада, у кінотеатри повертається фентезі «Гаррі Поттер і Келих вогню», і ми приготували на честь такої події 16 захоплюючих фактів про його створення.

1. Режисером четвертої пригоди Гаррі, Рона та Герміони став Майк Ньюелл, чий гонорар за фільм «Гаррі Поттер і Келих вогню» склав всього 1 мільйон доларів. Для порівняння, Кріс Коламбус отримав за перший «Гаррі Поттер і філософський камінь» 10 мільйонів доларів, а також відсотки від прибутку.

2. Одним з найбільш пам'ятних моментів фільму став «момент Попелюшки», коли Герміона з'явилася на початку балу на сходах Гоґвортсу в шикарному рожевому платті. Але під час зйомок одного з перших дублів цього граційного виходу Емма Вотсон спіткнулася і впала на сходах.

3. Для зйомок сцен в Чорному озері був побудований величезний бак на 500 000 літрів з синім фоном для додавання спецефектів. У перервах між дублями аквалангісти плавали з додатковими балонами кисню, щоб актори могли дихати під водою без необхідності спливати на поверхню. Виконавець головної ролі Деніел Редкліфф провів під водою в загальному 41 годину 38 хвилин і в ході зйомок заробив дві вушні інфекції.

4. Незважаючи на те, що Віктор Крум (Станіслав Яневський) є одним з центральних персонажів «Гаррі Поттера і Келиха вогню» та учасником Тричаклунського Турніру, протягом фільму він вимовляє всього дві фрази, які складаються з 20 слів.

5. Режисер не знав, що для ролі професора Снейпа Алан Рікман носить темні лінзи, і коли він одного разу зробив комплімент дивовижному відтінку очей актора, Рікман нахилився і дістав з ока одну з лінз.

6. Під час зйомок своїх сцен в якості професора Дамблдора актор Майкл Гембон носив під своїми яскравими мантіями звичайний вуличний одяг. Він також ховав свої сигарети в шкарпетках.

7. Якщо під час перегляду шкіра акторів-тінейджерів викликає у вас підозру тим, що на їхніх обличчях немає жодного підліткового прищика, то це не випадково. Всі прищі юних акторів були видалені з екрану за допомогою спеціальної технології, яку раніше використовували при роботі над серіалом «Відчайдушні домогосподарки», оскільки навіть найбільш професійний грим виглядав погано для кадрів крупним планом.

8. Для ролі Лорда Волдеморта актор Рейф Файнс поголився налисо, проте його ніс був перетворений на зміїний не за допомогою гриму, а за допомогою комп'ютерних ефектів. У книгах у Волдеморта червоні очі, але Файнс відмовився від червоних лінз, щоб мати можливість за допомогою погляду показувати безумство і злобу Волдеморта.

9. Альфонсо Куарону пропонували знімати четвертий фільм Поттеріани, але він був змушений відмовитися, оскільки в той час він все ще працював над монтажем третього фільму «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану».

10. Для фільму було створено гігантського дракона в натуральну величину, який навіть міг дихати справжнім вогнем. Його зібрали частково з ляльки Василіска, яка з'явилася в «Гаррі Поттері і Таємній кімнаті».

11. «Гаррі Поттер і Келих вогню» єдиний фільм Поттеріани, де не з'явилася місіс Візлі у втіленні актриси Джулі Волтерс.

12. Під час однієї зі сцен в Великому залі Гоґвортсу, де Фред (Джеймс Фелпс) і Джордж (Олівер Фелпс) кидають свої імена у Келих вогню, Герміона читає книжку. Її назву не виходить прочитати, але на обкладинці можна побачити схожий малюнок, який присутній на британських виданнях книг про Гаррі Поттера.

13. Під час тренувань під водою Редкліфф випадково подав аквалангістам знак, який означав, що він тоне. Його швидко витягли на поверхню, але, на щастя, це була помилкова тривога.

14. «Гаррі Поттер і Келих вогню» перший фільм Поттеріани, який починається зі сцени без Гаррі, і перший фільм, де не з'являються Дурслі.

15. Кеті Льюнг абсолютно не планувала грати роль Чо Чанґ, учениці Рейвенклова і дівчини Седріка Діггорі (Роберт Паттінсон), в яку закохався Гаррі. Її батько розповів Кеті про прослуховування, і вона пішла туди з цікавості перед походом по магазинах.

16. Під час перегляду екранізації четвертої книги Дж.К. Роулінг створюється враження, що французька чарівна школа Бобатон — виключно для дівчаток, тоді як болгарська школа чаклунства Дурмстренґ — виключно для хлопчиків. Але це не так. Згідно з книгою, в обох школах вчаться і дівчатка, і хлопчики, як у Гоґвортсі.

Квитки на фільм «Гаррі Поттер і Келих вогню» ви вже можете купити на нашому сайті.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

21503 

1 коментар

dreams

9 грудня 2020, 13:09

А что Гарри Поттера показывают в кино?

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: