12 цікавих фактів про фентезі від Disney «Артеміс Фаул», на яке ми чекали майже 20 років

6 червня 2020,  22:25 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Наступного тижня, 12 червня, на стримінговій платформі Disney+ відбудеться прем'єра довгоочікуваної екранізації фентезі-романів Йона Колфера «Артеміс Фаул», на честь чого ми підготували про цей фільм дюжину цікавих фактів.

1. Студія Disney придбала права на екранізацію романів про Артеміса Фаула ще до публікації першої книги з фентезійного циклу Йона Колфера, тобто ця екранізація була в розробці з 2001 року, в зв'язку з чим письменник почав жартувати, що фільм «Артеміс Фаул» завершать через два роки після його смерті.

2. У числі продюсерів цього фільму був Гарві Вайнштейн, але після того як він був звинувачений в сексуальних домаганнях та зґвалтуваннях жінок, студія Disney звільнила його з проекту і розірвала договір з його продюсерською фірмою The Weinstein Company.

3. Основою фільму Кеннета Брани стала перша книга з циклу «Артеміс Фаул», а також в ній присутні сюжетна лінія про порятунок його батька з другої книги «Артеміс Фаул: Місія до Арктики».

4. Для актора Фердія Шоу, який втілює головного героя фільму, 12-річного кримінального генія Артеміса Фаула II, це буде дебют у великому кіно.

5. Спочатку у фільмі не було батька головного героя Артеміса Фаула I, його персонажа додали після додаткових зйомок, а про участь в проекті Коліна Фаррелла стало відомо тільки в березні 2020 року, через 1 рік і 3 місяці після релізу першого трейлера.

6. Джош Гад і Джуді Денч, які виконують ролі гнома Мульча Діггінса та командира Рут, раніше зіграли разом у детективній стрічці режисера Кеннета Брани «Вбивство у Східному експресі».

7. Фаррелл знявся в своїх сценах всього за три дні, так що у нього в фільмі буде відносно скромна за часом роль, але це не завадило Disney активно використовувати його ім'я в промо-кампанії, а його персонажа — в трейлерах і на постері.

8. У книгах Колфера командир Рут є чоловіком, а в екранізації його роль адаптували під Джуді Денч. Ця героїня є триб'ютом голови британської розвідки М, яку Денч грала у фільмах про Джеймса Бонда.

9. Тілоохоронець Артеміса Дворецькі в книгах є східноєвропейської зовнішності, але режисер Кеннет Брана каже, що завжди бачив у цій ролі темношкірого актора Нонсо Анозі, тому й запросив його на цю роль.

10. Вік молодшої сестри Дворецькі Джульєтти в книгах складає близько 18-20 років, тоді як у фільмах її грає 14-річна Тамара Смарт, яка була на декілька років молодшою під час зйомок, тобто вони з 12-річним Артемісом виходять одного віку.

11. У Колфера буде камео у фільмі, але поки не розголошується, в якій сцені і в якому образі письменник з'явиться на екрані. Так що дивіться уважно.

12. Фентезі «Артеміс Фаул» мало вийти в українських кінотеатрах спочатку 8 серпня 2019 року, потім його прем'єра переїхала на 28 травня 2020 року, але в результаті була скасована у зв'язку зі світовою пандемією коронавірусу.

5542 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: