Поводир (2013)Povodir

Поводир
Трейлер Поводир
100%
4
0%
0

Прем'єра в Україні 12 листопада 2014

«Без душі інструмент втрачає голос»

1930-ті, Україна. Американський підприємець Майкл Шемрок разом зі своїм сином приїздить до Харкова. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку (Джамала), на яку давно накинув оком місцевий енкаведист. Невдовзі Майкла за загадкових обставин убивають, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Хлопчик стає його поводирем. Усе це відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії: колективізації, великого голоду, винищення української інтелігенції. Справжня історія про підлість, зраду, кохання і вірність у найкращих традиціях голлівудського кіно. Дивись українське!

Жанри: військовий, драма, пригоди
Бюджет: $2 000 000
Тривалість: 2 г. 4 хв.
Країна: Україна
Світова прем'єра: 10 жовтня 2014

Чи знаєте ви?

Для съемок в эпизодах Олесь Санин пригласил несколько десятков незрячих и кобзарей. Также в фильме сыграл бандурист Тарас Компаниченко. Харьковского поэта Михайля Семенко сыграл Сергей Жадан. Он появляется в кадре на несколько секунд, читает стихи.

Відео матеріали «Поводир»
Зображення фільма

Рецензія на фільм «Поводир»
Куда подевались кобзари

12 листопада 2014,  14:25 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Відсьогодні у всіх кінотеатрах України стартує показ українського фільму «Поводир», номінованого на премію «Оскар». Ми підготували для вас рецензію на цей нашумілий в хорошому сенсі фільм:

Пошарпаний життям сліпець сидить собі на площі, а в руках у нього - бандура. Він перебирає її струни і співає пісні про боротьбу, про страждання свого народу. І ті, хто проходив повз, завмирають і вслуховуються. Адже вони відчувають в його піснях щось рідне, щось сильне, те, що не повинно бути забутим.

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Поводир». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фільм «Поводир»

Написати коментар...
Написати коментар...

Поводир, фільм 2013
Українська прем'єра 12.11.2014
Жанри: військовий, драма, пригоди
Україна