Рецензія на фільм «Залізна людина»

2 травня 2008,  22:06 | Рецензії | Автор: tall

Голівуд в черговий раз показав, що вміє робити красиво, вибравши для подібної демонстрації найбільш вдалий привід - екранізацію популярного коміксу. У подібних проектах, як правило, немає місця інтелектуальним вправам і основному акценту ставиться на видовищність і блиск добре прокачаних кінематографічних м'язів.

Творці “Залізної Людини” зіграли за правилами, виправдуючи тим самим очікування глядачів.

Тоні Старк - цинічний мажорчик, який заробив статок на продажі новітньої зброї власного виробництва. Він плескається в променях слави й загальної уваги, поступово втрачаючи свій моральний вигляд. Старк безтурботно бухає перед конференціями, спить із ледь знайомими журналістками й бешкетує як його душі заманється.

Але одного, зовсім не прекрасного деня, він потрапляє в полон до злісних терористів, які в досить різкій формі просять його склепати їм кілька одиниць мега-зброї. Однак Тоні занадто гарний, щоб займатися подібною дурницею, просиджуючи свій витонченій зад в сирій темниці (а саме там і оселили Старка злісні терористи).

Загалом, будучи геніальним інженером і просто гарним хлопцем, Тоні вирішує склепати супер-мега-костюм і надерти зад всім лиходіям і негідникам, чия гостинність явно далеко від цивілізованих норм.

От, власне, і вся сюжетна зав'язка. Насолодитися принадностями сценарної думки ви зможете при перегляді фільму, а я, мабуть, утримаюся від більше докладних коментарів, щоб не псувати враження від фільму.

Основна знахідка творців картини це Роберт Дауні-Молодший, який володіє майже летальною дозою чарівності. Тоні Старк - на сто відсотків його роль, його типаж, його, якщо дозволите, тарілка, у якій Роберт зміг продемонструвати свої високотехнологічні акторські штучки.

Сценаристи озброїли Старка висококласним арсеналом гумору, так що цей персонаж не дасть вам нудьгувати ні секунди навіть у вільні від вишуканого мордобою хвилини хронометражу.

Відмінно вписав у загальну картину Джеф Бріджес. Дійсно маститий лиходій вийшов. У його очах так і світиться спрага наживи й світового панування, для досягнення яких він творить мерзенні лиходійства, використовуючи найнегідницькі методи.

Теренс Ховард і Гвінет Пелтроу теж одержали свій шматок акторського пирога.

Ховард відмінно віглядає в мундирі, зображуючи військового друга Тоні Старка. Коли треба він прикриває “залізну” діяльність останнього байками про військові навчання й обов'язково напне на себе ранню модель мега-костюма, якщо справа дійде до сиквелу (чекаємо другу частину в 2010-тім).

Пелтроу додала в це кіно-блюдо пару столових ложок зачарування, чим зробила перегляд фільму ще приємніше. Тепер у довгий список своїх удалих ролей вона може внести й Пепер, пробачте, Потс - бойову подругу пана Старка.

Що стосується Джона Фавро - режисера фільму, то йому великий респект за відмінно збалансований блокбастер. Досить бадьоро й видовищно. По енергетиці “Залізна Людина” цілком може скласти конкуренцію “Людині Павуку”, а такими робо-супер-сутичками нас не годували із часів “Трансформерів”. Загалом, як не крути, а Фавро знав що робив. Так що, бажаю йому зірвати касу побільше, так зняти ще кілька частин про Залізного Бовдурчика.

Підводячи підсумки, хотілося б відмітити, що ми маємо справу з незвичайним супер-героєм. А якщо точніше, то тут у центрі уваги не супер-здатності людини, а супер-можливості його високотехнологічного костюма, що є досить нестандартним для персонажів Marvel Comics. І цей момент підігріває інтерес до Тоні Старку - усього лише людині, що прийняла виклик світового лиходійства й негідництва.

Всім раджу подивитися цей фільм. Заряд позитивної енергії гарантований.

1467 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: