Рецензія на фільм «Хітмен»

25 листопада 2007,  08:30 | Рецензії | Автор: Redder

Вместо эпиграфа:

Маленький мальчик на дерево влез,

Сторож Пахомыч достал свой обрез.

Выстрел раздался, затем детский крик.

"Сорок седьмой", - улыбнулся старик.


Даний фільм - дешевина. Не в тому розумінні, що малобюджетний, малобюджетні фільми теж гарні бувають. Просто - гівно й відстій. Гра була значно краще.

А як добре все починалося... Спочатку на роль Хітмена (ака Тобіас Ріпер, ака Сорок сьомий) був обраний . Не точно впевнений, що Він має портретну подібність із іграшковим оригіналом, але те, що він відіграв би краще смутного піонера - однозначно.

Починається все із трудових буднів майбутніх найманих убивць - їх виховують у незрозумілій установі тюремно-монастирського типу (хоча ми, які грали в гру і дивилися мультики-приквели, знаємо, що мова йде, взагалі, про спецлікарню). Найбільше увага приділяється татуюванню у вигляді штрих-коду на потилиці у всіх вихованців установи. Хоча ні в грі, ні в фільмі це татуювання не має взагалі ніякого значення. Потім шустрий монтаж приховує подальший перебіг долі молодого кілера - і от він, живий, здоровий і навіть досить угодований, завзято ліквідує тих, на кого йому покажуть пальцем роботодавці. Способи ліквідації, треба сказати, досить нетривіальні - одному шприц із розчинником у шию вколе, іншому під пахву підривний пристрій вмонтує, та й підірве потім, із третім ще як-небудь пограється. Життя б'є ключем.

Але все змінюється, коли похмурий вбивець відправляється в далеку сніжну Росію - убивати тамтешнього президента. Президента він убиває (правда, потім виявляється, що він його не вбив, потім - що все-таки вбив, а потім - що вбив, але не він), і зненацька опиняється під вогнем російської спецслужби (мабуть, всієї).

Переступивши через шістнадцять трупів, Сорок сьомий піднімає очі й зустрічає просту російську дівчину Віку - природно, повію. За нею, як і за ним, полюють ВСІ (включаючи розгромлену російську спецслужбу) - і хочуть вбити. Для чого, щоправда, невідомо. Але маленька дівчинка, хоч і має погляд вовчиці й дрібні цицьки, не вміє стріляти так само влучно, як лисий Оліфант. Тому далі вони починають тікати від ВСІХ разом. Сплять, щоправда, роздільно, але це справа часу - як скоро Сорок сьомий їй заплатить.

У міру втечі від УСІХ, на солодку парочку починають люто настрибувати інші похмурі хмирі зі штрих-кодами - точно такі ж як Оліфант, тільки пики незнайомі. Із сутички дванадцятьох лисих чоловіків переможцем з рахунком 11:0 виходить якийсь лисий дядько, хапає дівчину й тікає. Пізніше ми розуміємо - Сорок сьомого голими ногами не візьмеш, він навіть у ліжку з повією залишається самим собою - устромляє в неї шприц і йде в ніч.

Згодом виявляється страшне - дружній Заходу російський президент Белікофф вбитий, а на його місце поставлений спеціально навчений двійник у гумовій масці! Що робить у такій ситуації ? Ніі, хлопці, Брюс Вілліс у такій ситуації посоромився б опинитися. А актор Оліфант - завжди готовий.

Загалом, як і слід було сподіватися, у результаті грамотно проведеної операції Інтерполу, ФБР, ЦРУ й [ще когось], двійника вбивають, демократія врятована, актор Оліфант - теж. І навіть російська повія Віка рятує своє нікчемне життя й здоров'я, жодного разу ні з ким у кадрі не потрахкавшись. Всі розходяться в ніч, вкрай задоволені собою.

Взагалі, про цей шлак більше й писати нічого немає бажання. Про поняття акторської гри навіть і згадувати незручно, тільки слово засмітити. Зв'язний сюжет відсутній. Картинка виглядає непогано, але знов-таки - розвалюється на шматки, чогось свого, особливого не було показано жодного разу. Власно, типовий дебільний бойовичок класу «Б», зроблений за відмінною грою. Ех, зіпсували пісню, дурні.

PS: А от розстрілу собору з кулеметів я їм все-таки не пробачу. Тому що є речі, яких не можна торкатися, незалежно від релігійної приналежності, національності й розміру лисини. Виродки.

406 

14 коментарів

redder

26 листопада 2007, 22:10

Вот почему-то фильмы по играм вообще хорошими не получаются. Ни у кого. Единственное исключение на мой взгляд - "Сайлент Хилл".
0 / 0 
tall

29 листопада 2007, 14:02

Ну вот за то, что игра - хрень, вам товарищ Хуберт большой дизреспект. Зачем же так некрасиво врать? Я вижу мнения о фильме разделились. Я считаю, что фильм ни в коем случае не гавно и не отстой. Сценарий правда поражает своим махровым идиотизмом. Просто клиника. Олифанту респект! Просто отличный Хитмэн!
0 / 0 
redder

29 листопада 2007, 14:44

2tall Не говно и не отстой, нет. Дешевка. Типа "Бладрейн" незабвенного Уве Болла. А из Олифанта, на мой взгляд, Тобиас Рипер как из говна пуля. Правильным Хитменом был бы Брюс Уиллис или Вин Дизель. Да и идею игры испоганили как могли. Начиная с самого первого трейлера: "Для того, чтобы принести мир на землю, он будет вынужден убивать" - это ж надо было такой идиотизм придумать. В общем сделали бы по сценарию самой первой игрушки - было бы замечательно. А так...
0 / 0 
tall

29 листопада 2007, 16:18

Да, сценарий достоен уебольских фильмов. Не представляю Дизеля Хитмэном, честное слово. Сильно здоровый он. А по поводу Уиллиса... Уиллис - Хитмэн, это уже фантастика. Тогда на роль президента России надо ставить Бена Стиллера :)
0 / 0 
redder

29 листопада 2007, 16:51

Ну, я может неправильно выразился. Дизель - он таки да, великоват, а Брюс уже по возрасту не проходит, но тридцатилетний пионер с глазами в пол-лица - это неправильный Хитмен, и никто мне обратного не докажет :) Тогда уж лучше Вигго Мортенсен, у него челюсть хорошая - как кувалда.
0 / 0 
tall

29 листопада 2007, 20:20

:))) Ну, поскольку Хитмен в оригинальной игре убивал жертв не метким ударом челюсти, кандидатуру Мортенсена, судя по всему, отклонили. Никто не присматривался к моменту в котором бравого фсбешника далеко посылает не менее бравый црушник? Црушник тогда на воротник оппонента жучек пристроил. Так вот, это был воротник пальто, которое фсбешник потом по дороге в свой кабинет оставил в коридоре, и уже в пиджаке стал названивать всяким злодеям. Вопрос - каким образом прослушка разговора стала возможной?
0 / 0 
redder

29 листопада 2007, 20:30

*страшно кричит*
0 / 0 
redder

30 листопада 2007, 07:54

2Канетз У Дизеля рожа угрюмая и злобная, какая и должна быть у наемного убийцы - а его этническая принадлежность меня вообще не волнует. А у Олифанта на лбу чОрным маркером написано университетское образование и научная степень - какой он Хитмен, блин?
0 / 0 
tall

30 листопада 2007, 10:08

Так, блин, в том то все и дело, что Хитмен - это такой себе изысканный убийца с мозгами, а не жлоб со злобной мордой, вооруженный доской с гвоздями.
0 / 0 
redder

30 листопада 2007, 10:15

2tall Да прекращай, обычный киллер - именно жлоб и именно с устрашающей мордой. И с удавкой в кармане, ага.
0 / 0 
redder

28 грудня 2007, 18:12

2Play7: Отлично сказал :)
0 / 0 
sam

11 січня 2008, 10:09

На Хитмана подошёл бы Дэвид Стэтхэм (ГГ из фильма "Андреналин"). Фильм не смотрел, оценить рецензию не могу. Правда слог хромает у автора.
0 / 0 
redder

11 січня 2008, 10:58

Это обычное дело для таких как ты. Фильм не смотрел, заметку оценить не могу, но мнение о слоге автора имею.
0 / 0 
redder

21 лютого 2008, 14:44

Читай на здоровье, камрад.
0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: