«Доктор Стрендж 2»: відповідаємо на головні питання про магічну книгу «Даркхолд», яку читала Багряна відьма

26 червня 2022,  12:00 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

У подіях кінокоміксу Сема Реймі «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» фігурує могутній темний артефакт під назвою «Даркхолд». Саме час розібратися в його історії детальніше, адже ця книга вже давно фігурує у різних серіалах, що базуються на коміксах Marvel.

У фільмі «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» головним антагоністом виступає Ванда Максимофф/Багряна відьма (Елізабет Олсен), яка за допомогою темної книги «Даркхолд» хоче потрапити до іншого всесвіту, щоб возз'єднатися зі своїми дітьми. І в результаті перетворюється на безжальну вбивцю.

Що таке «Даркхолд»?

«Даркхолд» — могутня книга про заборонену магію, створена з темної матерії з Виміру Пекла. Ця книга, також відома як Книга гріхів, Книга заклинань або Книга проклятих, руйнує душу кожного, хто вирішує її прочитати та скористатися її жахливими заклинаннями.

Творцем «Даркхолду» є Хтон, відомий як Перший демон.

Звідки у Ванди «Даркхолд»?

Ванда забрала «Даркхолд» у могутньої темної відьми Агати Гаркнесс (Кетрін Ган) у фіналі супергеройського серіалу «Ванда/Віжн», де вона також дізналася, що в цій книзі є цілий розділ, присвячений Багряній відьмі, яка управляє магією хаосу.

Що «Даркхолд» говорить про Багряну відьму?

Згідно з Агатою, розділ «Даркхолда» розповідає про те, що «Багряна відьма не народжується, її виплавляють, що їй не потрібен ані ковен, ані заклинання», і наголошує, що «сила Багряної відьми перевершує силу Верховного чаклуна». А також там говориться, що «її доля — знищити весь світ».

Які суперсили дає «Даркхолд»?

За допомогою Книги проклятих її власник може перенести свій розум у тіло свого двійника в іншому всесвіті й захопити це тіло. Так вчинила Ванда і раніше робили варіанти Стреджа (Бенедикт Камбербетч), які хотіли повернути собі свою кохану Крістін (Рейчел МакАдамс).

Мага або відьму, які її використовують, можна розпізнати за почорнілими пальцями. І по тому, як вони перетворюються на збожеволілих лиходіїв.

Хто ще читав «Дархолд» у всесвіті MCU (і за його межами)?

На додаток до Агати та Ванди, «Дархолд» використовувався кількома варіантами Доктора Стренджа з інших всесвітів, що призводило до катастрофічних наслідків як для Стренджа, так і для його світу.

Також «Дархолд» опинився в руках лиходіїв серіалу «Агенти Щ.И.Т.» Голдена Редкліффа (Джон Ганна) та Аїди (Меллорі Дженсен), після чого його повернув у Пекло Примарний вершник (Габріель Луна). Ще «Даркхолд» використала могутня чарівниця Моргана ле Фей (Елізабет Герлі) у серіалі «Втікачі», заснованому на коміксах Marvel.

Як із «Даркхолдом» пов'язана гора Вундрагор?

На горі Вундрагор знаходиться храм Багряної відьми, де висічені всі заклинання з «Даркхолда». Коли Ванда втрачає «Даркхолд», вона вирушає туди, щоб закінчити те, що вона почала, продовжуючи використовувати темну магію

Що таке книга «Вішанті»?

Книга «Вішанті» містить у собі давню світлу магію, є антиподом темної книги «Даркхолд» та дозволяє нейтралізувати її закляття. «Вішанті» давно вважалася міфом, але Захиснику Стренджу вдалося її розшукати.

Що трапилося з «Даркхолдом» наприкінці подій фільму «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля»?

Усвідомивши, що «Даркхолд» несе лише темряву та страждання, Ванда вирішила знищити варіанти цієї книги у всіх всесвітах, а також храм на горі Вундрагор.

Читайте також нашу рецензію на фільм «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля», де ми детально розбираємо еволюцію Багряної відьми.

Кінокомікс від Marvel вже очолив ТОП-10 найприбутковіших фільмів 2022 року.

3737 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: