Новини про фільм (2005)

4 квітня 2022,  22:36 | Новини зірок

Легендарний герой американських бойовиків Брюс Вілліс прийняв рішення вийти на акторську пенсію, оскільки через тяжку хворобу йому важко запам'ятовувати репліки та говорити.

Читати далі...
25 травня 2020,  19:20 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Зйомки 2 сезону науково-фантастичного серіалу «Мандалорець» завершилися ще до карантину, але студія Disney продовжує дражнити нас новими деталями про його каст, що розширюється. І за останні тижні стало відомо, що до нього увійдуть Темуера Моррісон, Кеті Сакхофф і Тімоті Оліфант.

Читати далі...
6 травня 2020,  16:41 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Режисер фільмів «Місто гріхів» і «Аліта: Бойовий ангел» Роберт Родрігес зняв одну з серій 2 сезону хітового науково-фантастичного серіалу «Мандалорець» і, опинившись на знімальному майданчику, не упустив можливість сфотографуватися з його головною зіркою.

Читати далі...
21 березня 2020,  22:00 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2 сезоні науково-фантастичного серіалу «Мандалорець» з'явиться знаменита героїня всесвіту «Зоряні війни» Асока Тано, і її втілить Розаріо Довсон.

Читати далі...
10 вересня 2019,  21:25 | Новини серіалів

Зірка фільму «Місто гріхів» Розаріо Довсон прибуває в інше грішне місто, місто свого минулого, в трейлері нового серіалу «Тернистий шлях» («Briarpatch»).

У кримінальній драмі «Тернистий шлях», заснованій на романі письменника Росса Томаса, Довсон втілює Аллегру Ділл, вперту слідчу, яка повертається до свого рідного міста, що розташоване в штаті Техас, щоб розкрити вбивство своєї сестри. І те, що починається з пошуку вбивці, скоро перетворюється на всепоглинаючу боротьбу, яка ставить її корумповане рідне місто на коліна.

Прем'єра серіалу відбулася на кінофестивалі в Торонто декілька днів тому. На телеекрани «Тернистий шлях» вийде пізніше у 2019 році.

15 травня 2019,  16:59 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка «Міста гріхів» Джессіка Альба знову береться за зброю в офіційному трейлері екшн-трилера «Клуб анонімних кілерів».

«Клуб анонімних кілерів» розповість про групу підтримки для кілерів, які регулярно збираються разом, сідають в коло довіри, діляться одне з одним своїми поривами і проступками та намагаються контролювати свою кровожерливість.

Компанію Альбі в цьому фільмі складуть Гері Олдман та С'юкі Вотерхаус.

В американський прокат триллер Мартіна Овена вийде у червні.

23 жовтня 2005,  18:23 | Рецензії | Автор: Redder

Десь місяць назад дивився фільм "Лісовик" (див. відповідну замітку). Пророкування моє про численність фільмів, знятих по коміксах, блискуче підтвердилося. Нещодавно побачив ще одну таку фільму, називається "Sin City", російською «Місто гріхів», режисер Роберт Родрігез. Це який на пару з товаришем Тарантіно робив «Від заходу до світанку», а так само, уже поодинці «Десперадо» і «Одного разу у Мексиці». До творчості товариша Родрігеза ставлюся різко позитивно, фільми знімати, на мій погляд, виходить у нього просто відмінно. Кровищи у своїх фільмах Родрігез не боїться, легких шляхів не шукає, політкоректністю не страждає, що не може не радувати. Ну й отут тим більше дуже багато слухів зібрав навколо себе фільм, багато прямо полярних думок. Тобто настільки полярних, що я вирішив звернутися до реального авторитету, у цьому випадку - до камраду Гобліну. Гоблін, як запеклий мистецтвознавець, із приводу фільму думку отримав. Фільм, на його погляд, цікавий, сильно, щоправда, перевантажений інформацією. Але Родрігез, на думку Гобліна, умудрився винайти новий спосіб знімати кіно, що, звичайно, чудово. Така думка мене сильно підбадьорила, тому фільм я зкачав і подивився. І, загалом, не розчарований.

На початку, як ведеться, довгий список учасників фільму або по-простому, акторів. У фільмі засвітилися: Брюс Уілліс, Міккі Рурк, Рутгер Хауэр, Бенісіо дель Торо, Элайджа Вуд і Джессіка Альба. Власно, фільму варто вже подивитися хоча б тому. І я став дивитися.

Фільм, як уже було сказано, знят по коміксу. А коли знімаєш по коміксу, необхідно якимсь чином передати цю саму коміксовість у кіно. Як режисер це зробить, і чи зробить взагалі, прямо впливає на рівень оглядання фільми. В «Блейді», наприклад, використовувалися характерні кути зйомки, а в Man-Thing нічого не використовувалося, і, як говориться, дивіться, де той Блейд, і де той Man-Thing. В Sin City громадянин Родрігез попросту схрестив фільм з коміксом у пропорції 1:1. Як він це зробив з технічної точки зору - не знаю, я не кіношник, але вийшло винятково круто, раніше такого ніде не було. Весь фільм витриманий у запаморочливій чорно-білій гамі з рідкими вкрапленнями кольору й взагалі є чудовою роботою комп'ютерних аніматорів. Розповідається там не одна історія, а три, тому таки так, інформації реально багато, але ті, кому сподобався «Десперадо» або «Одного разу у Мексиці» задоволення одержать однозначно. Проте, для кращого розуміння сюжету фільму бажано подивитися принаймні разів зо два, тим більше він того вартий.

Переклад... переклад традиційно відстійний, читає його якийсь гаркавий дебіл із закладеним носом, що намагається розібрати фільм на слух. Але тексту у фільмі багато, і все розібрати ніяк не виходить, тим більше Родрігез, будучи не в курсі, що в Росії й Україні його фільм будуть переводити дебіли, напихав туди багато сленгу й чисто американського жаргону, тому часом у перекладі виходить повна лажа. Але оскільки фільм все-таки гарний, я прийняв сміливе рішення здійснити його правильний переклад. Поки в субтитрах. А потім як вийде. Так що всі бажаючі можуть ознайомитися й зрівняти реальний зміст із тим маренням, що несе нібито перекладач.

У загальному й цілому ж - фільм гідний. Ознайомитися необхідно в обов'язковому порядку.