Новини, в яких згадується Чарльз Чаплін

18 травня 2022,  20:50 | Статті

Учора, 17 травня, у Каннах відбулася урочиста церемонія відкриття 75-го Каннського кінофестивалю, де з промовою виступив президент України Володимир Зеленський. І у своїй промові він процитував легендарного персонажа Чарлі Чапліна з фільму «Великий диктатор», за допомогою якого у 1940 році Чаплін кинув виклик самому Адольфу Гітлеру.

Читати далі...
Рецензія на мультфільм «Співай 2»
Найвеличніший шоумен Бастер Мун запрошує усіх на своє нове шоу
24 грудня 2021,  04:00 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

П'ять років тому студія Illumination зібрала на екрані у хітовому мультфільмі «Співай» своїх найталановитіших звірів, які заспівали голосами голлівудських зірок, а на чолі їхнього талант-шоу поставила коалу. Але цей амбітний коала на ім'я Бастер Мун, незважаючи на свій милий зовнішній вигляд, виявився не простаком, а видатним шоуменом, який знає, що коли ти опиняєшся на самому дні, то єдиний вихід із ситуації – лише вгору. І в продовженні «Співай 2» Бастер не збирається зупинятися на досягнутому і разом зі своєю музичною трупою вирушає підкорювати велику сцену у великому місті, де на них чекають нові випробування та нові хіти, які вони ще не співали.

Читати далі...
24 лютого 2020,  16:00 | Новини фільмів

Номінант на премію «Оскар» Джессі Айзенберг втілює молодого актора Марселя Марсо в біографічній драмі «Опір», яку написав і зняв венесуельський кінематографіст Хонатан Якубович.

До того як він став відомим мімом Марселем Марсо, він був Марселем Манжелем, єврейським актором-початківцем, який приєднався до французького Опору, щоб врятувати життя тисячі сиріт від нацистів під час Другої світової війни. Будучи молодим хлопцем, який росте в окупованій нацистами Європі, Марсель не має наміру втягуватися у війну він наслідує Чарлі Чапліна в бурлескних клубах, малює декорації для своїх п'єс і протидіє своєму впертому батькові. Але його життя перевертається, коли його вербують у французький Опір, а його акторська майстерність проходить випробування під час навчання єврейських дітей-сиріт виживанню в страхітливій реальності Голокосту.

Разом з Айзенбергом у фільмі Якубовича зіграють актори Ед Гарріс, Едгар Рамірес, Клеманс Поезі та Маттіас Швайгхефер. Світова прем'єра байопіку «Опір» відбудеться у березні на кінофестивалі в Маямі.

Рецензія на фільм «Толкін»
Крізь Мордор до світла
29 листопада 2019,  01:40 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ми всі добре знаємо легендарну історію про Середзем'я та Перстень всевладдя, але про життя письменника Дж.Р.Р. Толкіна нам, як зазвичай буває з біографіями письменників, відомо мало. Він пройшов Першу світову війну, став професором ... Але яким було його дитинство? Що надихнуло його на створення одного з найзнаменитіших творів жанру фентезі? Які люди стали прототипами його персонажів? На ці питання і намагається відповісти біографічний фільм про юність письменника з простою назвою «Толкін».

Читати далі...