Український режисер закликав у Каннах звільнити «Тайру» з російського полону

25 травня 2022,  21:18 | Новини фільмів

Максим Наконечний, режисер драми «Бачення метелика», з'явився на фотоколі 75-го Каннського кінофестивалю у футболці із закликом: «Free Tayra» («Звільніть Тайру»).

Фільм Наконечного «Бачення метелика» є складною психологічною драмою, події якої позвиваються під час російсько-української війни на Донбасі. Його стрічка розповідає про повернення з полону української аеророзвідниці, тому українська делегація вирішила використати свою медійність у Каннах, щоб розповісти світові про реальну українську жінку, яка зараз знаходиться у російському полоні про «Тайру».

Юлія Паєвська, відома за позивним «Тайра», є українською парамедикинею і засновницею медично-евакуаційного добровольчого підрозділу «Ангели Тайри», яка була взята російськими військовими в полон у Маріуполі орієнтовно у середині березня.

Відомо, що вона жива, і минулого тижня у мережі з\явилися кадри з її нагрудної камери, які вона передала журналістам незадовго до того, як потрапила у полон.

«Тайра» також є частиною української команди на «Іграх нескорених», де приймають участь колишні та нинішні військові, які отримали травми чи поранення під час виконання бойових завдань. Проте цього року замість «Тайри» там виступила її донька, яка отримала бронзову медаль.

Сподіваємося, що світова спільнота допоможе звільнити «Тайру» з полону.

1043 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: