Ніякої «Z» у Каннах: режисер перейменував свій фільм на знак солідарності з Україною

12 травня 2022,  19:33 | Новини фільмів

Оскароносний режисер Мішель Хазанавічус прийняв рішення перейменувати свій фільм «Z (comme Z)», який відкриє 75-й Каннський кінофестиваль, аби той жодним чином не асоціювався із путінською свастикою, яка використовується російською армією під час війни в Україні.

Коли було оголошено, що Каннський кінофестиваль цього року відкриє кінострічка з літерою «Z» у назві, це викликало хвилю обурення та засудження, адже таким чином могло б виглядати, ніби фестиваль підтримує російську агресію, що не є правдою, тому Хазанавічус перейменував свою кінороботу на «Coupez!» («Ріж!»).

Фільм Хазанавічуса є комедією про зомбі, знятою задовго до повномасштабної війни в Україні, і в коментарі для французького сайту AlloCiné режисер заявив, що радий змінити назву і що він повністю підтримує Україну:

Мій фільм створений для того, щоб приносити радість, і я в жодному разі не хотів би, щоб він прямо чи опосередковано асоціювався з цією війною. Тому я дуже радий змінити його назву і цим показати свою повну підтримку українському народу. Я користуюся цією можливістю, щоб подякувати всім командам з виробництва, дистрибуції та промоції, які зробили це рішення можливим.

Український народ дуже вдячний за таку підтримку Хазанавічусу та його команді. Сподіваємось, що у майбутньому його комедія про зомбі вийде в український прокат.

Тим часом латинські літери «Z» і «V», що використовуються путінською пропагандою для підтримки російської війни та військових злочинів солдат рф, вже заборонені у таких країнах, як Литва, Латвія, Естонія, Молдова та у низці німецьких федеральних земель, а за їхнє використання накладаються серйозні штрафи.

Цього року Каннський кінофестиваль проходитиме з 17 по 28 травня.

Читайте також: Український мультфільм «Мавка» їде підкорювати Каннський кінофестиваль та кіноринок.

1113 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: