«Росіяни вбивають українців»: команда українського фільму «Бачення метелика» влаштувала акцію на Каннському кінофестивалі

30 травня 2022,  09:00 | Новини фільмів

Щоб нагадати європейцям та всьому світу про те, що зараз у центрі Європи відбувається геноцид українців, організований путіним та російською армією, режисер, актори та команда стрічки «Бачення метелика» провели на червоній доріжці 75-го Каннського кінофестивалю акцію на підтримку України.

Команда драматичного фільму «Бачення метелика» на чолі з його режисером Максимом Наконечним вийшла на червону доріжку в Каннах під звуки сирен із плакатом, який виступає проти цензури в соцмережах для фотографій з війни в Україні:

Росіяни вбивають українців. Ви вважаєте образливим та тривожним говорити про цей геноцид?

Режисер, актори та продюсери також тримали в руках зображення перекресленого ока, яким Instagram позначає фотографії українців з війни як «образливий та тривожний контент», закриваючи таким чином від світу правду про геноцид, що відбувається в Україні.

За кілька годин до прем'єри Наконечний прийшов на фотокол свого дебютного фільму у футболці із закликом звільнити парамедикиню «Тайру» з російського полону.

Кінострічка Наконечного «Бачення метелика» — складна психологічна драма, в основі якої лежить історія, що росте з реальності російсько-української війни на Донбасі, а саме історія аеророзвідниці, яка бореться з наслідками після повернення додому з російського полону.

Також у рамках 75-го Каннського кінофестивалю відбулася прем'єра українського фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

1183 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: