«Рая та останній дракон»: 11 цікавих фактів про новий мультфільм від Disney

20 березня 2021,  20:00 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий пригодницький мультфільм від студії Disney «Рая та останній дракон» без сумнівів став одним з головних кінохітів 2021 року. Вже подивилися його? Тоді сміливіше вирушайте за лаштунки цієї казкової анімації за допомогою добірки цікавих фактів про її створення.

1. Рая є 13-ю діснеївською принцесою в анімаційному світі кіностудії та першою принцесою Disney південноазіатського походження.

2. Спочатку голосом Раї була актриса Кессі Стіл, але оскільки героїня дуже сильно змінилася під час виробництва мультфільму, Стіл замінили зіркою хітової франшизи «Зоряні війни» Келлі Марі Трен.

3. Голосом драконихи Сісу стала комедійна актриса Аквафіна, відома завдяки фільмам «Вісім подруг Оушена», «Божевільні багатії» та «Джуманджі: Наступний рівень». У 2020 році вона стала першою актрисою азіатського походження, яка отримала премію «Золотий глобус» в одній з головних акторських категорій.

4. Незважаючи на те, що найкращий друг Раї та компаньйон у подорожах Тук-Тук не розмовляє, його кумедні звуки видавав дуже відомий актер Алан Т'юдік який, як і Келлі Марі Трен, має зв'язок із «Зоряними війнами», адже зіграв дроїда K-2SO у фільмі «Бунтар-один. Зоряні війни: Історія». Він також озвучував героїв таких діснеївських мультфільмів, як «Крижане серце», «Ральф-руйнівник», «Зоотрополіс» і «Ваяна».

5. Дія мультфільму відбувається в фантастичній країні під назвою Кумандра, натхненній культурами країн Південно-Східної Азії, такими як Лаос, Таїланд, Камбоджа, В'єтнам, М'янма, Малайзія, Індонезія та Філіппіни.

6. Бойові мистецтва, які в кадрі використовує головна героїня, були натхненні національним бойовим мистецтвом Філіппін, що називається калі.

7. Композитором анімації «Рая та останній дракон» став Джеймс Ньютон Говард, на рахунку якого є аж 9 номінацій на премію «Оскар».

8. Над створенням мультфільму працювало 4 режисера-мультиплікатора: головні режисери Дон Голл і Карлос Лопес Естрада, а також Пол Бріггс і John Ripa.

9. Однією зі сценаристок «Раї та останнього дракона» виступає Аделе Лім, яка також писала сценарій до фільму «Божевільні багатії» за участю Аквафіни (Сісу).

10. Бюджет мультфільму «Рая та останній дракон» склав більше 100 мільйонів доларів, тоді як на свої попередні мультфільми «Ральф-руйнівник 2» і «Крижане серце 2» студія витратила 175 мільйонів та 150 мільйонів відповідно.

11. «Рая та останній дракон» буде одним з двох мультфільмів від студії Disney, які вийдуть на екрани в 2021 році. Другим мультфільмом стане «Енканто: Світ магії», чия прем'єра очікується восени.

Квитки на мультфільм «Рая та останній дракон» ви знайдете в нашій афіші.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

3416 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: