7 головних фільмів січня: «Наступний гол – переможний», «Прісцилла», «Бджоляр» та «Ґолда»

4 січня 2024,  20:50 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

У січні нас порадують прем'єрами знамениті режисери Тайка Вайтіті, Девід Ейр, Йоргос Лантімос та Софія Коппола, а головні ролі у їхніх різножанрових стрічках виконають Емма Стоун, Гелен Міррен, Майкл Фассбендер та Джейсон Стейтем.

У кіно з 4 січня

Режисер Тайка Вайтіті («Кролик Джоджо», «Тор: Раґнарок») розповідає гумористичну та проникливу історію про аутсайдерів. Сумнозвісна футбольна команда Американського Самоа стала відомою після жахливого матчу у рамках відбору на Чемпіонат світу 2002 року, який вона програла з рахунком 31:0. З наближенням кваліфікаційного раунду Чемпіонату світу 2014 року команда наймає тренера-невдаху Томаса Ронґена (Майкл Фассбендер), сподіваючись, що він зможе змінити найгіршу футбольну команду у світі.

У кіно з 11 січня

Нова режисерська робота Софії Копполи («Труднощі перекладу», «Цнотливі самогубиці», «Марія-Антуанетта») розповість про неочікуване знайомство з Елвісом Преслі (Джейкоб Елорді) перевертає життя юної Прісцилли (Кейлі Спейні). Король рок-н-ролу оточує її увагою, вишуканими подарунками... і стінами свого палацу. Дівчина навіть не мріяла про весілля з кумиром мільйонів, та невдовзі вони стають головною парою Америки. Але чим обернеться це солодке й безтурботне життя?

У кіно з 11 січня

Гостросюжетний екшен Девіда Ейра («Загін самогубців», «Яскравi») з Джейсоном Стейтемом у головній ролі. Сюжет розповідає про Адама Клея, колишнього оперативника суперсекретної організації. Його тихе та спокійне життя припиняється після смерті давньої знайомої. Адам вирішує знову застосувати свої «унікальні навички» і взяти правосуддя у свої руки.

У кіно з 11 січня

Історія, натхненна естетикою 80-х та 90-х років минулого століття, розповість про події 1996 року, за кілька місяців до скасування мораторію на смертну кару. Події, які відбуваються у фільмі, за словами самого режисера, не претендують на історичну дійсність. Це радше стилізація того періоду, духу часу та повсякденного життя людей через знайомі образи та символи: кострубаті хутряні шапки, картаті спортивні костюми... Україна, 1996 рік. За 5 місяців до мораторію на смертну кару двоє старих друзів, детектив міліції та судовий психіатр, розслідують вбивство свого колеги. Колись давно вони обидва були закохані у вдову загиблого. Занурені в заплутану справу й давно забуті спогади, вони створюють майбутнє, в якому мають жити їхні діти, успадкувавши нереалізовані прагнення батьків.

У кіно з 18 січня

Фільм режисера Йоргоса Лантімоса розповідає неймовірну історію про фантастичну еволюцію Белли Бакстер (Емма Стоун). Геніальний та неординарний вчений Ґодвін Бакстер (Віллем Дефо) повертає молоду жінку до життя і стає її наставником. Однак, прагнучи нового досвіду, Белла тікає зі спритним і нечистим на руку адвокатом (Марк Руффало). Разом вони вирушають у буремну пригоду через континенти. Вільна від упереджень свого часу, героїня стає непохитною у своїй меті – боротися за рівність і свободу.

У кіно з 25 січня

Романтична комедія від режисера Вілла Глака («Відмінниця легкої поведінки», «Друзі по сексу»). На ранок після ідеального першого побачення фатальна пристрасть закоханих (Сідні Свіні та Ґлен Павелл) перетворюється на холодну ненависть, доки доля не зводить їх разом на весіллі друзів в Австралії. Тож їм не залишається нічого іншого, окрім як вчинити по-дорослому і знову прикинутися парою.

У кіно з 25 січня

Біографічна драма з лавреаткою премії «Оскар» Гелен Міррен у головній ролі. Події розгортаються у 1973 році. «Війна судного дня» у розпалі. Єгипет, Сирія та Йорданія атакують Ізраїль, сподіваючись повернути собі втрачені території. Вирішити цей конфлікт має Ґолда Меїр — перша жінка-прем'єр-міністр Ізраїлю. Тягар відповідальності за долю країни ще важчий тому, що за фасадом «залізної леді» Ґолда ховає один похмурий секрет.

Які з цих фільмів чекаєте найбільше? Пишіть у коментарях.

998 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: