«Ґран Туризмо»: 6 цікавих фактів про фільм про гонщиків з Орландо Блумом та Девідом Гарбором

10 серпня 2023,  03:30 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

Любите адреналін та видовищні гонки? Тоді сьогодні для вас в український прокат виходить спортивна драма Ніла Бломкампа «Ґран Туризмо», заснована на реальних подіях. Про що вона розповідає і хто в ній зіграв читайте в нашому матеріалі.

1. Біографічна драма «Ґран Туризмо» розповідає історію справжнього хлопця Янна Марденборо, який був фанатом популярної відеогри Gran Turismo і виграв серію кіберзмагань, а згодом став одним з навідоміших професійних автогонщиків.

2. Режисером фільму «Ґран Туризмо» виступає Ніл Бломкамп, який прославився завдяки науково-фантастичному екшену про іншопланетян «Дев'ятий округ», після якого він зняв науково-фантастичні стрічки «Елізіум» та «Робот Чаппі».

3. Головну роль у стрічці виконує Арчі Мадекве, найбільш відомий за серіалом «Бачити». Ви також могли його бачити у фільмах «Сонцестояння» та «Покоління Вояджер». Цікаво, що вже у цю п'ятницю, 11 серпня, на платформі Netflix вийде шпигунський екшен «Місія Стоун» з Галь Гадот у головній ролі, де Мадекве зіграє одну з другорядних ролей.

4. Одну з ключових ролей у цьому байопіку грає зірка культових франшиз «Володар перснів» і «Пірати Карибського моря» Орландо Блум. Він втілить Денні Мура, менеджера з маркетингу автоспорту у компанії Nissan.

5. Тим часом тренера Янна Джека Солтера зіграє Девід Гарбор, відомий за роллю Джима Гоппера у мегапопулярному серіалі «Дивні дива» та роллю Алєксєя Шостакова/Червоного вартового у супергеройському екшені «Чорна вдова».

6. Ще одного молодого гонщика у байопіку Бломкампа втілить актор Даррен Барнет, найбільш відомий завдяки ролі Пакстона у популярному молодіжному серіалі від Netflix «Я ніколи не...», який завершився у червні. Його героя звати Метті Девіс, і він буде одним із суперників Янна.

Тож з таким багатообіцяючим сюжетом і акторським складом нова стрічка Бломкампа має усі шанси стати одним з найкращих байопіків цього року.

Купуйте квитки на фільм «Ґран Туризмо» на нашому сайті.

3146 

1 коментар

GRaFkiyv

11 серпня 2023, 18:02

По трейлеру видно що в фільмі буде 1:1 відтворено знамениту аварію Ентоні Девідсона в Ле Мані та реальну трагічну аварію головного героя на Нордшляйфе.

1 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: