Відома акторка Пріянка Чопра підтримала українських дітей-біженців у Варшаві

22 серпня 2022,  23:44 | Новини зірок

На початку серпня відома індійська та голлівудська акторка Пріянка Чопра відвідала українських дітей, які були змушені залишити рідні домівки через повномасштабну війну, що росія розпочала 24 лютого, і знайшли прихисток у Польщі.

Після своєї подорожі до дитячого центру у Варшаві, де українським дітям допомагають адаптуватися до нових умов та відчути себе у безпеці після пережитих страждань, Чопра розповіла про важливість підтримки біженців в своєму Instagram, де у неї більше 81 мільйона підписників з усього світу:

Аспект, який не часто обговорюється, але він є дуже поширеним під час кризи, це її психологічний вплив на біженців. Я зустрілася з великою кількістю жінок і дітей, які намагаються впоратися з жахами, свідками яких вони стали на цій війні. @unicef відповіли на цей виклик у Польщі та регіоні, забезпечивши доступ матерям та дітям до команд психологів, які допомагають у центрах Blue Dot, центрах розвитку дитини, освітніх центрах та інших контактних точках.

Акторка поспілкувалася та погралася з дітьми, щоб подарувати їм гарні емоції, і наголосила, наскільки важливо працювати з дітьми, які пережили війну та страждання:

Одним із найефективніших засобів, які допомагають дітям відновити відчуття нормального життя, є ігрова взаємодія. Це звучить просто, але саме завдяки іграм діти можуть відчути безпеку та відпочити, а також можуть досліджувати та адаптуватися до того, що відбувається в їхньому житті. Коли діти вимушені залишити рідну домівку через війну, конфлікт чи в інший кризовий час, позитивні активності з батьками, опікунами та однолітками стають критично важливим буфером проти наслідків насильства, страждань та інших несприятливих переживань.

Особливо Чопра відзначила користь арт-терапії, що допомагає дітям пережити стрес, та подякувала українським дітям за подарунки-оберіги:

Діти, яких я зустріла під час цієї місії, люблять займатися творчістю. Кавові зерна, різнобарвна сіль та звичайні предмети побуту використовують для арт-терапії та сенситивної терапії. Коли діти працюють з різними матеріалами, а також фарбами та кольорами, терапевти здатні зрозуміти їхні емоції. Наприклад, на початку [прибуття до Польщі] діти малювали дуже темними кольорами, а з часом кольори ставали більш яскравими. Іншим прикладом є ляльки ручної роботи, які мені дарували українські діти під час кожної програми, яку я відвідувала разом з ЮНІСЕФ. Кожна [лялька] унікальна і, як вважається, має силу захисту, яка дійсно потрібна цим дітям зараз, коли війна перевертає життя та майбутнє 5,7 мільйона дітей шкільного віку з цієї країни.

Ви можете знати Чопру завдяки фільмам «Рятувальники Малібу», «Матриця: Воскресіння» і «Білий тигр» та популярному американському серіалу «База Квантико». Вона також є відомою моделью та має титул «Міс Світу 2000».

Раніше з українськими дітками-біженцями зустрічалися такі відомі голлівудські актори, як Анджеліна Джолі, Орландо Блум, Бен Стіллер та Джессіка Честейн.

864 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: