Рецензія на фільм «Кидок кобри»

12 серпня 2009,  23:05 | Рецензії | Автор: tyroni

Отже, добродії, почнемо. По-перше хочу відзначити, що я витратив на поїздку в кінотеатр іншого міста майже день і на карту було поставлено багато чого. Але з фільмом я не промахнувся, хоча здивувало, що було тільки 3 людини і ледве почали сеанс. Так останній день, але все-таки... Короткий опис фільму: фантастичний бойовик, який відбувається десь в 2010-2020 роках. А тепер розкладемо все по поличках.

Сюжет: сюжет як для фільму в принципі є, але в деякому сенсі банальний: злий барон зброї хоче захопити світ, а група людей намагається йому перешкодити. Це здається на перший погляд, але насправді там все трохи, а може й набагато крутіше. Створили так, що мабуть і другу частину знімати будуть. Деякі експерименти із зовнішністю президента, минуле команди тощо.

Спецефекти: якщо ви бачили «Трансформерів» то тут приблизно так само. Вибухи барвисті, перестрілки гарячі й електромагнітні (хто дивився той зрозуміє), а від погоні в Парижі взагалі дух захоплює. Але є одне але. На початку нападе група людей й у них гранатами шпуляють і всім чим тільки можна, а їм хоч би хни, нехай вони теоретично не можуть боятися (знову експерименти), але падати ж вони можуть???

Камера: знову ж досить добре грає оператор знімаючи там, де воно треба, сильних помилок я не помітив та й дрібних начебто теж.

Гумор: його тут і не багато й не мало. Він є там, де потрібний і виконується саме тим ким потрібно. Особливо я посміявся із прикола про інструкцію. Для тих, хто не бачив пояснюю ситуацію. Два напарники по армії в екзо-костюмах ведуть погон по Парижу й попереду потяг-метрополітену, наскільки я зміг зрозуміти. Один стрибає через скло (у тізері це воно і є) інший перестрибує через поїзд. Приземлившись, той, який перелетів через поїзд запитує того, який стрибнув в скло:

- Ти як зробив?

- Через скло стрибнув, а ти?

- Перестрибнув...

- А що стрибати можна?

- Треба читати інструкцію

- А що є інструкція???!!!

Причому на українській воно звучало оревно, ролі озвучили на ура й тому посміявся я добряче.

Ролі/актори: от сленг до зла підібраний саме в яблучко. Зло дуже гарне, у виконання однієї милої дами, хоча на постері вона страшнувата. Артисти свої ролі відіграли прекрасно, але трохи не сподобалася «пика» головного героя, дуже вже вона, як би сказати, «боксерська». Але в принципі цього не помічаєш.

Підсумки: кіно як на мою думку варто подивитися й одержати певну дозу позитивних емоцій. Але я не зрозумів щодо назви, а саме його скрізь по-різному пишуть: то кидок кобри, то атака кобри, то G.I.Joe атака кобри або теж саме тільки з кидком...

662 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: