Статті (2015)

13 березня 2015,  15:53 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо третій трейлер фільму «Незламна» – найочікуванішого вітчизняного релізу 2015 року. Нагадаємо, що сюжет картини ґрунтується на реальних подіях: в його основі доля легендарної українки Людмили Павличенко, яка стала найрезультативнішою жінкою-снайпером в історії. 

Ось кілька фактів, що свідчать про масштабність проекту:

  • у зйомках масових сцен брали участь понад дві з половиною тисячі дорослих і близько сотні дітей;
  • у штольнях Кам’янця-Подільського було збудовано ціле місто із діючою інфраструктурою;
  • комп’ютерна графіка у фільмі настільки складна, що для створення лише однієї секунди сцени зі спецефектами вашому домашньому комп’ютеру знадобилося б понад півтора місяці безперервної роботи;
  • заявлений бюджет фільму становить 5 000 000 доларів.

Але детальне відтворення театру воєнних дій зовсім не стало самоціллю: Друга Світова показана в картині правдиво та жорстко.

Війна – це бруд, смерть і виклик людському існуванню. Це неправильно. Нічого не можна вирішити війною та силою. Людей треба рятувати.

каже режисер стрічки Сергій Мокрицький

Наше кіно – антивоєнне за своєю суттю.

коментує продюсер картини Єгор Олесов

Людмила Павличенко стала легендою не тільки на фронті, борючись пліч-о-пліч із чоловіками, але й поза полем бою. Своїм виступом у Чикаго вона суттєво вплинула на рішення про відкриття другого фронту.

Вона була немов антична скульптура – красива, вишукана та потужна. За фотографіями, книжками, вчинками й життєвими нюансами я намагалася зрозуміти її особистість і характер. Зіграти її так, щоб повірив глядач.

Юлія Пересильд про Людмилу Павличенко

«Незламна» – це ще й розповідь про важку долю всіх жінок на війні.

Дівчатам не місце на війні. Вони мають цілувати, народжувати дітей, готувати на кухні яєчню, але не воювати, – переконаний Сергій Мокрицький. Сподіваємося, що й глядачі дійдуть такого самого висновку.

Над фільмом працювала інтернаціональна команда. Значна частина акторів і знімальної групи – українці, також у створенні картини брали участь спеціалісти й актори ще 17-ти національностей, зокрема – новозеландці, китайці, індійці, мексиканці та корейці. Доля легендарної українки, яка стала найкращим снайпером в історії, спромоглася об’єднати всіх цих людей спільною метою: ще раз нагадати всім про те, що війна – це неприпустимо й необхідно зробити все можливе, щоб такі події більше ніколи не повторилися.

«Незламна» важлива тому, що це фільм про війну, а будь-який фільм про війну – це перш за все фільм про мир.

Євген Гальперін, композитор

21 лютого 2015,  14:18 | Статті | Автор: SpaceMonkey

За 10 місяців студентка Київського університету ім. Шевченка знищила 309 ворожих солдатів. Уже в 23 роки вона зазнала 4 поранень, 3 контузій та стала справжньою легендою на фронті. До сьогодні вона є найкращою жінкою-снайпером у світової історії. Фільм «НЕЗЛАМНА», заснований на реальних подіях із життя легендарної українки Людмили Павличенко, з'явиться в кінотеатрах з 2 квітня.

Другий офіційний трейлер НЕЗЛАМНА:

Вона дивовижна особистість. Така, якою всі ми, жінки, пишаємося.

Джоан Блекхем, виконавиця ролі Елеонори Рузвельт

На фронті на Людмилу чекали такі випробування, що їх витримав би не кожен чоловік. Щоб уразити ціль і залишитися живою, їй іноді доводилося вичікувати на позиції кілька діб без їжі та води, лежачи на мокрій або замерзлій землі. Навіть серйозно поранена, Павличенко не прощалася зі своєю снайперською гвинтівкою. Смерть не лякала Людмилу, жінка боялася одного – втратити можливість битися за власну країну.

Страх – це бур’ян. Він заполонить ціле поле, якщо його вчасно не вирвати.

Зі спогадів Людмили Павличенко

Читати далі...
7 грудня 2014,  23:40 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Фільм «Незламна» стал першим національним проектом, який взяв у дістрибуцію найбільший світовий мейджор «Двадцяте Століття Фокс». В українських кінотеатрах прем'єра запланована навесні 2015 року. Сюжет фільму заснований на реальних подіях і присвячений долі легендарної українки Людмили Павличенко, яка стала найкращою жінкою-снайпером в історії.

У головних ролях: 

Незламна - це не просто історія однієї жінки, це історія всіх жінок на війні.

Євген Циганов

Читати далі...