Новини про фільм (2015)

7 квітня 2015,  19:28 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Перший вікенд прокату «Незламна» показав, що українці дійсно готові дивитися національне кіно. Навіть в умовах жорсткої конкуренції з блокбастером «Форсаж 7», який вже зібрав у світовому прокаті 348 млн. доларів, на «Незламна» вдалося залучити в кінотеатри понад 90 000 осіб, а збори першого вікенду тільки в Україні склали понад 4 500 000 грн.

Фільм про легендарну українську жінку-снайпера за результатами першого вікенду перевершив такі гучні голлівудські релізи цієї весни, як фантастичний трилер «Дивергент 2», і більш ніж втричі перевершив за зборами військову драму Анджеліни Джолі «Нескорений» і оскароносний байопік «Гра в імітацію» (у головній ролі Бенедикт Камбербетч), які також базуються на реальних подіях часів Другої Світової Війни.

Не менш цінною, ніж фінансові показники, є реакція глядача на наймасштабніший український проект – в перші дні прокату вдячні глядачі залишили велику кількість позитивних відгуків про «Незламна» в соціальних мережах.

24 березня 2015,  09:32 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Во время Второй мировой войны многих солдат машина пропаганды превратила в мифы и легенды с целью запугать врага. И это история одной из них. Женщины-легенды с именем Людмила Павличенко.

Перенести историю Павличенко на большой экран несколько лет назад задумал режиссер Сергей Мокрицкий, и спустя время жизнь прославленной женщины-снайпера превратилась в масштабный кинопроект, ставший одним из тех современных украинских фильмов, которые вдыхают жизнь в наш родной кинематограф.

Вы слышали раньше что-то о Людмиле Павличенко? Вряд ли. О Второй мировой войне снято огромное количество фильмов, эта тема продолжает оставаться самой популярной среди создателей военных фильмов со времен той самой войны. Но признанные герои того времени постепенно забываются, и именно кино становится в некой мере памятником тем конкретным солдатам, отважно воевавшим с гитлеровским нацизмом, который по инерции все еще называют фашизмом.

Так кто же эта юная женщина, ставшая символом борьбы на той войне? Студентка исторического факультета Людмила Павличенко берет в руки винтовку, и сразу становится ясно, что она была рождена отнюдь не для того, чтобы раскапывать курганы. Потом приходит война и ее талант оказывается незаменимым на фронте. Только сложно не заметить с каким восторгом она шла на задания, для нее это будто соревнование. В такие моменты она по-настоящему пугает. Да, по ту сторону прицела от нее находятся враги. И чтобы не мучила совесть, можно даже не считать их за людей, но все равно внутри все холодеет, а не наполняется гордостью от числа 309... Неужели, чтобы стать героем нужно убить стольких? В Америке ей дали прозвище Леди Смерть, что очень не нравилось Людмиле. Да и кому бы понравилось? Но суть в том, что это прозвище очень точно подходит ей на поле боя, куда она так рьяно рвалась, желая увеличить свое число.

Нашу женщину-снайпера на экране воплотила российская актриса Юлия Пересильд, создав сильную героиню. Она ее по-своему поняла, прочувствовала и сыграла так, что сопереживаешь ей с того момента, когда понимаешь, как строг к ней всегда был отец, и до самых титров.

На пути Людмилы попадалось достаточно хороших людей, любимых людей, друзей. Их очень хорошо здесь воплотили Полина ПахомоваНикита ТарасовЕвгений Цыганов и другие. Запомнился Станислав Боклан в образе строгого отца главной героини, сыгравшего очень важную роль в том, что она стала снайпером. Хороша получилась и Элеонора Рузвельт в исполнении британской актрисы Джоан Блэкэм. Их дружба с Павличенко показана очень душевно, что еще раз подчеркивает, насколько необычной была эта украинка. Еще в этом фильме сыграл одну из своих последних ролей замечательный актер Виталий Линецкий. У него здесь всего несколько сцен, но сколько горечи в том моменте, когда его командиру приходится отправлять на фронт молодых парней и девушек. Это его отчаянье и одновременная беспомощность и невозможность ничего изменить или спасти этих молодых от войны, западают в душу.

Историю Людмилы Павличенко назвали «Незламна», но глядя на эту хрупкую, контуженную девушку, сложно поверить, что война ее действительно не сломила. Кажется, что она была сломана душевно несколько раз, теряя тех, кого любила. Но потом она снова и снова собирала себя по кусочкам и становилась на ноги, продолжая выбирать жизнь. Возможно, именно это и значит быть несломленной?

Кинокартина начинается заставкой кинокомпании «20 Век Фокс», и это сразу поднимает планку ожиданий для зрителя. И очень приятно видеть, что на протяжении всего фильма эта планка ни разу не падает, визуальное воплощение истории оказалось на действительно высоком уровне. «Незламна» создана с размахом и спецэффектами, рожденными на украинской студии, но не уступающими Майклу Бэю. При этом не теряется сама человеческая драма, показывающая ужасы войны и чистую любовь, обретения и потери. Особенно растрогал момент, когда зазвучала композиция «Обійми» Океана Ельзи. Эх, Вакарчук, снова заставляешь нас рыдать всем сердцем. И это прекрасно.

Создатели пытались сделать фильм как можно более далеким от пропаганды, основательно концентрируясь на судьбе конкретной женщины. Но без политики все равно никуда, ведь именно она развязывает и прекращает войны. Параллельно войне идет рассказ о том, как Людмила поехала в Америку с делегацией, призывающей открыть Второй фронт. Да, тогда было нормально просить помощи у западных друзей, не то что сейчас. Вообще, невозможно не вспомнить то, что война нас продолжает преследовать, когда смотришь такие графические сцены военных действий. Только пусть фильмы лучше еще раз нам напомнят в это время, как важно оставаться человеком, ценить человеческую жизнь, и как важно любить, даже когда вокруг ад.

Людмила Павличенко была кем-то вроде мифа, и после этого фильма она им и осталась. Сложно не стать мифом, будучи снайпером, забравшим 309 жизней (как говорится в фильме: не людей, а фашистов). Но она была кем-то гораздо большим, чем миф, созданный и эксплуатируемый советской пропагандой. В первую и самую главную очередь она была женщиной. Женщиной, которая любила, которая хотела сына. Вот так парадоксально порой случается, что в одном человеке уживаются такие, казалось бы противоположности: снайпер, отбирающий жизни, и женщина, которая хочет подарить новую жизнь.

Людмила Павличенко. Женщина-снайпер. Женщина и снайпер. Она вошла в историю благодаря количеству убитых фашистов. Но она не жила этими убийствами. Она предпочитала жить любовью, даже если эту любовь можно завтра потерять.

13 березня 2015,  15:53 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо третій трейлер фільму «Незламна» – найочікуванішого вітчизняного релізу 2015 року. Нагадаємо, що сюжет картини ґрунтується на реальних подіях: в його основі доля легендарної українки Людмили Павличенко, яка стала найрезультативнішою жінкою-снайпером в історії. 

Ось кілька фактів, що свідчать про масштабність проекту:

  • у зйомках масових сцен брали участь понад дві з половиною тисячі дорослих і близько сотні дітей;
  • у штольнях Кам’янця-Подільського було збудовано ціле місто із діючою інфраструктурою;
  • комп’ютерна графіка у фільмі настільки складна, що для створення лише однієї секунди сцени зі спецефектами вашому домашньому комп’ютеру знадобилося б понад півтора місяці безперервної роботи;
  • заявлений бюджет фільму становить 5 000 000 доларів.

Але детальне відтворення театру воєнних дій зовсім не стало самоціллю: Друга Світова показана в картині правдиво та жорстко.

Війна – це бруд, смерть і виклик людському існуванню. Це неправильно. Нічого не можна вирішити війною та силою. Людей треба рятувати.

каже режисер стрічки Сергій Мокрицький

Наше кіно – антивоєнне за своєю суттю.

коментує продюсер картини Єгор Олесов

Людмила Павличенко стала легендою не тільки на фронті, борючись пліч-о-пліч із чоловіками, але й поза полем бою. Своїм виступом у Чикаго вона суттєво вплинула на рішення про відкриття другого фронту.

Вона була немов антична скульптура – красива, вишукана та потужна. За фотографіями, книжками, вчинками й життєвими нюансами я намагалася зрозуміти її особистість і характер. Зіграти її так, щоб повірив глядач.

Юлія Пересильд про Людмилу Павличенко

«Незламна» – це ще й розповідь про важку долю всіх жінок на війні.

Дівчатам не місце на війні. Вони мають цілувати, народжувати дітей, готувати на кухні яєчню, але не воювати, – переконаний Сергій Мокрицький. Сподіваємося, що й глядачі дійдуть такого самого висновку.

Над фільмом працювала інтернаціональна команда. Значна частина акторів і знімальної групи – українці, також у створенні картини брали участь спеціалісти й актори ще 17-ти національностей, зокрема – новозеландці, китайці, індійці, мексиканці та корейці. Доля легендарної українки, яка стала найкращим снайпером в історії, спромоглася об’єднати всіх цих людей спільною метою: ще раз нагадати всім про те, що війна – це неприпустимо й необхідно зробити все можливе, щоб такі події більше ніколи не повторилися.

«Незламна» важлива тому, що це фільм про війну, а будь-який фільм про війну – це перш за все фільм про мир.

Євген Гальперін, композитор

21 лютого 2015,  14:18 | Статті | Автор: SpaceMonkey

За 10 місяців студентка Київського університету ім. Шевченка знищила 309 ворожих солдатів. Уже в 23 роки вона зазнала 4 поранень, 3 контузій та стала справжньою легендою на фронті. До сьогодні вона є найкращою жінкою-снайпером у світової історії. Фільм «НЕЗЛАМНА», заснований на реальних подіях із життя легендарної українки Людмили Павличенко, з'явиться в кінотеатрах з 2 квітня.

Другий офіційний трейлер НЕЗЛАМНА:

Вона дивовижна особистість. Така, якою всі ми, жінки, пишаємося.

Джоан Блекхем, виконавиця ролі Елеонори Рузвельт

На фронті на Людмилу чекали такі випробування, що їх витримав би не кожен чоловік. Щоб уразити ціль і залишитися живою, їй іноді доводилося вичікувати на позиції кілька діб без їжі та води, лежачи на мокрій або замерзлій землі. Навіть серйозно поранена, Павличенко не прощалася зі своєю снайперською гвинтівкою. Смерть не лякала Людмилу, жінка боялася одного – втратити можливість битися за власну країну.

Страх – це бур’ян. Він заполонить ціле поле, якщо його вчасно не вирвати.

Зі спогадів Людмили Павличенко

Читати далі...
19 лютого 2015,  15:43 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо другий офіційний ліричний трейлер до кінофільму «Незламна».

За 10 місяців студентка Київського університету ім. Шевченка знищила 309 ворожих солдатів. Уже в 23 роки вона зазнала 4 поранення, 3 контузії та стала справжньою легендою на фронті. До сьогодні вона є найкращою жінкою-снайпером у світовій історії.

Фільм «НЕЗЛАМНА», заснований на реальних подіях із життя легендарної українки Людмили Павличенко, з'явиться в кінотеатрах з 2 квітня.

«НЕЗЛАМНА» – наймасштабніший кінопроект України. Заявлений бюджет картини – 5 мільйонів доларів. Зараз триває робота над саундтреком до стрічки, автором якого є Євген Гальперін (серед кіноробіт композитора – фільми Люка Бессона, Еріка Лартіго та Асгара Фараді). Також до саундтреку ввійде музика «Океану Ельзи».

28 січня 2015,  16:02 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Нове відео з рубрики "Як знімали фільм "Незламна"". На цей раз камери будуть стежити за фрагментом історії головної героїні та її бойового командира.

У кінотеатрах України та Росії з 2 квітня.

22 січня 2015,  00:27 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Ще одне цікаве відео зі зйомок фільму «Незламна». На відео показано, як творці фільму знімають зимові сцени влітку і які виходять гарні ракурси.

У кінотеатрах України фільм вийде 2 квітня.

17 січня 2015,  04:16 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Кумедний фрагмент зі зйомок фільму «Незламна», в якому режисер фільму Сергій Мокрицький своїми руками додає автентичності персонажу Поліни Пахомової, а простіше кажучи, вимазує її в "рідній землі" smiley

До виходу фільму в широкий прокат залишилося всього два з половиною місяці.

7 грудня 2014,  23:40 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Фільм «Незламна» стал першим національним проектом, який взяв у дістрибуцію найбільший світовий мейджор «Двадцяте Століття Фокс». В українських кінотеатрах прем'єра запланована навесні 2015 року. Сюжет фільму заснований на реальних подіях і присвячений долі легендарної українки Людмили Павличенко, яка стала найкращою жінкою-снайпером в історії.

У головних ролях: 

Незламна - це не просто історія однієї жінки, це історія всіх жінок на війні.

Євген Циганов

Читати далі...