Блокбастер «Аватар: Шлях води» отримав «Оскар» за свої спецефекти

15 марта 2023,  08:02 | Награды и премии

Науково-фантастичний епік «Аватар: Шлях води» цього року претендував на звання Найкращий фільм, проте отримав іншу статуетку за свої візуальні ефекти.

Загалом блокбастер Джеймса Кемерона було номіновано на 4 «Оскари» в категоріях Найкращий фільм, Найкращий звук, Найкращі спецефекти та Найкраща робота художника-постановника. Проте членів Американської кіноакадемії найбільше підкорили саме його революційні візуальні ефекти, за допомогою яких Кемерон створив наземний та підводний світи Пандори.

Також на «Оскар» за Найкращі спецефекти претендували стрічки «На Західному фронті без змін», «Чорна пантера: Ваканда назавжди», «Бетмен» і «Топ Ґан: Меверік».

Головним фільмом року на 95-й церемонії нагородження премії «Оскар» назвали науково-фантастичний фільм «Все завжди і водночас», який отримав 7 премій, включаючи статуетки Найкращий режисер, Найкращий оригінальний сценарій та Найкраща актриса, якою стала Мішель Йєо.

Тим часом «Аватар: Шлях води» заробив у світовому прокаті вже більше $2,29 мільярда і піднявся на 3-е місце в рейтингу найбільш прибуткових фільмів усіх часів.

1085 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Читайте также: