Хоакін Фенікс вирушає в епічну одіссею: Новий тизер фільму «Усі страхи Бо» режисера Арі Астера

20 квітня 2023,  13:55 | Оновлення

Фільми Арі Астера завжди стають гучною подією у кіносвіті: третій фільм режисера, пригодницький хорор «Усі страхи Бо» чекають як справжні поціновувачі кіно, так і звичайні глядачі. І чим ближче прем'єра – тим більше інформації з'являється про найзагадковіший проєкт режисера.

Понад десяток років Астер працював над фільмом про Бо. Протягом цього часу герой та його світ пережили безліч трансформацій, але автор відклав роботу над фільмом заради двох своїх перших картин – «Спадковості» та «Сонцестояння».

Фільм у своєму первісному втіленні був чистою пародією. Перший малюнок був більш архаїчним, мультяшним і менш емоційним… Але зараз фільм більше схожий на мене, ніж усе, що я робив раніше. Моя особистість та гумор вбудовані в нього.

каже Астер

Головний герой Бо (Хоакін Фенікс) живе у досить дивному та небезпечному світі, де з ним постійно відбувається щось лихе і неприємне. При цьому життя героя, як і все довкола, контролює всесильна корпорація MW-Perfectly Safe. Рефреном у фільмі звучать слогани про те, як компанія дбає про фізичне та ментальне здоров'я громадян.

І схоже, що Бо під ковпаком цієї могутньої організації. А може, на чолі MW-Perfectly Safe стоїть хтось добре знайомий Бо – наприклад, його улюблена Матуся? Чи все це - тільки уява нашого героя? Тема взаємин сина і матері тут розглянута дуже ретельно. І як завжди у Астера, тема сім1ї та дитячих травм займає одне з чільних місць.

Кінокритики порівнюють Бо з іншим знаменитим кіногероєм – Джокером, називаючи фільм «фантасмагоричним приквелом до «Джокера». Усі відзначають неймовірну гру Хоакіна Фенікса, пророкуючи йому нову номінацію на «Оскар».

«Усі страхи Бо» – третя колаборація Арі Астера зі студією А24, лідера зі створення оригінальних стрічок. Серед їхніх останніх робіт – фаворити «Оскара»: фільм «Все завжди і водночас» з 7 преміями «Оскар» та «Кит», володар двох статуеток Академії.

Фільм унікальний і в візуальному плані: над спецефектами працювала знаменита студія Hybrid, славу якої принесли її попередні проєкти «Світ Юрського Періоду», шоу «Мандалорець», «Обі-Ван Кенобі», «Андор» та інші.

На майданчику разом з Хоакіном Феніксом працювали найкращі актори, добре відомі за Бродвейськими постановками: номінантка на премію «Оскар» Емі Райан (Бердмен, Шпигунський міст, Вбивства в одній будівлі), Паркер Поузі (Кафе бажань, Повернення Супермена, Блейд: Трійця), Нейтан Лейн (Король Лев, Продюсери, Вбивства в одній будівлі), Майкл Гандольфіні (Всі святі Нью-Арка, Пропозиція, Двійка) та інші.

Режисер Арі Астер до останнього не розкривав сюжет, сповнений таємниць та несподіваних поворотів. Відомо, що головний герой Бо вирушає додому до милої Матусі, але його подорож перетвориться на епічну одіссею, з пригодами та невідомим фіналом. Чи дістанеться він додому? Чи подолає свої страхи? Усі відповіді – у фільмі… з 27 квітня.

794 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: