«Аватар»: найкасовіший фільм в історії повертається у кінотеатри перед виходом сиквела

29 серпня 2022,  09:27 | Новини фільмів

Наприкінці цього року Джеймс Кемерон нарешті представить світу свою (дуже-дуже) очікувану науково-фантастичну пригоду під назвою «Аватар: Шлях води», а перед цим в повторний прокат вийде перший «Аватар» (бо глядачі так довго чекали на сиквел, що перед ним дійсно варто передивитися орігінал).

Події фільму «Аватар», який вийшов на великі екрани у 2009 році, відбуваються у майбутньому на планеті Пандора, куди люди прибувають з метою захоплення ресурсів. Сюжет розповідає захопливу історію колишнього морського піхотинця з паралічем ніг Джейка Саллі, який погоджується виконати на Пандорі унікальну місію, проте згодом йому доведеться обирати між виконанням наказів та захистом світу, який він полюбив і вважає своїм новим домом.

Головних героїв стрічки Джейка та Нейтірі зіграли Сем Вортінгтон та Зої Салдана, а також у фантастичному епіку Кемерона знялися актори Сігурні Вівер, Стівен Ленг, Мішель Родрігес, Джованні Рібізі, Джоель Мур та Лас Алонсо.

Фантастичний екшен Кемерона одразу після своєї прем'єри підкорив нашу планету і досі залишається найбільш прибутковим фільмом усіх часів та народів (кілька років тому його змістив з трону блокбастер «Месники: Завершення», проте «Аватар» швидко відвоював свій титул завдяки повторному релізу).

У 2010 році «Аватар» претендував на 9 премій «Оскар», включаючи головний «Оскар» за Найкращий фільм року, і, хоча головна нагорода дісталася «Повелителю бурі», у той вечір команда Кемерона отримала 3 статуетки: за операторську роботу, візуальні ефекти та роботу художника-постановника.

Українські глядачі зможуть знову подивитися «Аватар» на екранах кінотеатрів з оновленим зображенням 4К і звуком HDR з 22 вересня. Слідкуйте за афішею.

Прем'єра його сиквела «Аватар: Шлях води» очікується 15 грудня.

940 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: