«Вовк і лев» – дружба двох хижаків у новому фільмі Жіля де Местра

20 січня 2022,  17:39 | Статті

Після міжнародного успіху сімейного хіта «Пригоди Мії та білого лева», найкасовішого французького фільму за межами Франції (у світовому прокаті касовий збір становив $36 млн.), режисер Жіль де Местр зі своєю командою створили нову життєствердну історію – «Вовк і лев».

«Вовк і лев» не є продовженням фільму про Мію та лева, ідейно наслідуючи його. Стрічка поєднує в собі захоплюючу сімейну пригоду, любов до навколишнього світу та чуйне ставлення до тварин.

У центрі сюжету — історія дружби дівчини Альми, вовченя Моцарта та левеня Мрійника. Головні ролі у картині виконали номінант на премію «Оскар» — зірка фільмів «Зелена миля» та «Міцний горішок: відплата» — Грем Грін та американська актриса Моллі Кунц, відома за участю у фільмі Стіва Маккуїна «Вдови».

Концепція фільму зародилася у 2018 році, коли Жіль Де Местр працював на знімальному майданчику із “заклиначем левів” Кевіном Річардсоном над фільмом «Пригоди Мії та білого лева». У процесі зйомок до них приєднався всесвітньо відомий дресувальник тварин Ендрю Сімпсон, який працював із вовками у серіалі «Гра престолів» та у фільмі «Легенда Г'ю Гласса» з Леонардо ДіКапріо.

Утрьох вони обговорювали спільну роботу та дійшли ідеї, що досі немає фільму, в якому зображуються одночасно два хижаки – вовк і лев. Потім цей задум втілила у сценарій Прюне де Местр, яка також була сценаристом у фільмі «Пригоди Мії та білого лева».

На етапі підготовки до зйомок у канадському тваринницькому заповіднику в Калгарі було відібрано четверо вовченят і двоє левенят, щоб виявити пари, в яких звірі найкраще взаємодіють один з одним та зі знімальною групою. У результаті Ендрю Сімпсон витратив 18 місяців на виховання та навчання двох африканських левів, які грають Мрійника, а також двох вовків, що знялися у ролі Моцарта.

Зйомки фільму проходили неподалік від Квебеку, на острові Сакакомі, в казковій місцевості ізольованій від широкого загалу. Планувався той самий підхід, що й у фільмі «Пригоди Мії та білого лева», який знімався протягом 36 місяців та відстежував дорослішання лева у реальному часі. Протягом 15 місяців режисер та його команда мали спостерігати, як вовк та лев зростають разом. Проте, за словами режисера, у процесі виникли додаткові складнощі:

Потрібен був час на те, щоб зрозуміти, як працювати з двома тваринами з дуже різними характерами.

Частина процесу полягала у створенні спеціально спроєктованих майданчиків, на яких знімальна команда знаходилася у клітинах під час фільмування, тоді як вовк та лев блукали на волі. Крім цього, по периметру майданчиків був збудований паркан заввишки вісім футів.

Коли тварини були маленькими, це стосувалося їхнього захисту, але коли вони виросли, увага перейшла на безпеку людей. Насамперед це про доброту та повагу до тварин на будь-якому етапі.

уточнює Де Местр

Процес постановки був адаптований до потреб тварин, що означало швидкі переписування сценарію.

Нам доводилося постійно розвивати історію. Ми ніколи не примушували їх ні до чого, що їм було незручно, і якщо щось не виходило, ми відкладали та переглядали”. Режисер переконаний, що саме в цьому полягає краса історії, можливість відчути емоційний зв'язок між вовком та левом, просто спостерігаючи за їхньою грою.

каже де Местр

Мистецтво фільму полягає в тому, щоб побачити на екрані цих двох неймовірних хижаків разом, які показують, як вони можуть бути братами, хоча є ворогами в природному середовищі.

пояснює де Местр

Найважливішим він вважає те, що все відбувалося насправді, без застосування візуальних ефектів.

В українському прокаті сімейний фільм «Вовк і лев» випускає дистриб'юторська компанія Parakeet Film. Покази фільму заплановані у кінотеатрах з 24 лютого.

Трейлер:

10593 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: