Рецензія на серіал «Емілі в Парижі»
Серіал-цукерочка з французьким шармом, який нам усім зараз так потрібен

17 жовтня 2020,  18:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

З пандемією коронавірусу, закритими кордонами і суворими рекомендаціями уникати скупчення людей і не залишати свій дім без гострої необхідності цієї осені багато хто з нас піде в «серіальний запій», адже це єдиний спосіб відволіктися від сірої погоди за вікном та відправитися до іншої країни. Наприклад, до Франції, куди нас з собою кличе актриса Лілі Коллінз та її оптимістична героїня з популярного серіалу «Емілі в Парижі».

Події нової драмеді від Netflix «Емілі в Парижі» за лічені хвилини переносять нас разом з Емілі Купер, помічницею начальниці в американській маркетинговій фірмі, з холодного Чикаго в сонячний Париж, куди вона відправляється на рік, щоб надавати американський погляд на різні товари в одній французькій фірмі, яку нещодавно поглинула фірма боса Емілі. Наша молода, правильна та недосвідчена героїня летить в найромантичніше місто з метою, що цей рік вона проведе як у казці, тому вона щохвилини насолоджується своїм романом з Парижем, який безуспішно намагаються затьмарити їй нова начальниця та колеги, оскільки Емілі не говорить французькою мовою, схожа в своїх дуже яскравих нарядах на жертву моди, краще за них розуміється на соцмережах та своїм ентузіазмом змушує їх більше працювати. Але Емілі не здається, оскільки працювати в Парижі з люксовими французькими брендами – це мрія всього її життя.

Це не найгеніальніша роль Лілі Коллінз, яка в минулому році вийшла на новий акторський рівень у фільмі «Гарний, поганий, злий», але її Емілі цілком може стати однією з ваших улюблених героїнь у втіленні цієї актриси, якщо, звичайно, ви не будете судити її суворо і приймете її з усіма її недоліками. Коллінз з перших хвилин підкорює в образі Емілі, оскільки її американка в Парижі, здається, ніколи не вішає носа, не опускає руки і вперто йде до своєї мети, навіть коли її намагаються звільнити. Своїм оптимізмом та вірою в себе вона надихає не впадати у відчай і продовжувати шукати вихід навіть із найбільш безвихідній ситуації, адже вихід завжди є. Звичайно, вона робить помилки, але не заспокоїться, поки їх не виправить, так що нам всім є чому у неї повчитися. Причому не тільки молодим дівчатам і хлопцям, а й дорослим людям, особливо політикам. Якби всі люди так прагнули зробити добро і не приймали відмов, поки потрібну справу не буде зроблено, як це робить Емілі, ми б жили у кращому світі.

Ще однією з головних причин дивитися даний серіал є красень шеф-кухар Габріель, який живе на поверх нижче під квартирою Емілі і моментально зачаровує нашу героїню (і глядачів за компанію). Його зіграв маловідомий французький актор Лукас Браво, який прокинувся всесвітньо знаменитим після прем'єрного вік-енду «Емілі в Парижі» на Netflix. І тепер кожна дівчина (і жінка) традиційної орієнтації мріє про те, що коли вона приїде в Париж одна, то по сусідству з нею буде жити такий шеф-кухар Габріель. І бажано, щоб його ресторан був розташований через дорогу, щоб там можна було і снідати, і вечеряти.

Оскільки творцем «Емілі в Парижі» є Даррен Стар, якому ми всі вдячні за культовий серіал «Секс у великому місті», то і тут центром сюжету стає жіноча дружба, кар'єра та романтичні пригоди нашої скромної американки, яка підпадає під чари Парижа і вирішує не відмовляти собі ні в чому. Ні в шампанському, ні в круасанах, ні в харизматичним чоловіках, які фліртують з нею і на роботі, і у поза робочий час... І Габріель – це тільки один з них. Але це ж Париж, так що як вже тут встояти перед стількома спокусами!

Що стосується нових друзів, то в першій серії Емілі зустрічає в парку свою однолітку Мінді (Ешлі Парк), яка втекла подалі від батька, китайського магната блискавок, та сімейного бізнесу і працює в Парижі нянею, оскільки хоче бути незалежною. І, повірте, ви теж захочете з нею дружити. Мінді показує Емілі французьке суспільство і стає для неї не просто найкращою французькою подругою, а взагалі найкращою подругою, якої у Емілі не було і в рідному Чикаго. На противагу добрій і веселій Мінді, яка завжди допоможе цінною порадою, Емілі ненавмисно стикається лобами зі своєї французької начальницею Сільві Грато (Філіппін Леруа-Больє), яка не взлюбила головну героїню з їхньої першої зустрічі, а також заводить дружбу з милою Камілль (Камілль Раза) , яка згодом виявляється... дівчиною Габріеля (такий ось непростий любовний трикутник в дусі Пейтон-Лукас-Брук з серіалу «Школа виживання»). Так що у нас тут є чотири цікаві і самобутні героїні, прямо як у «Сексі у великому місті». Обирайте самі, хто з них є Керрі, хто – Самантою, хто – Мірандою і хто – Шарлоттою. Хочеться вірити, що всі ці чудові жінки повернуться в 2 сезоні.

Серіал «Емілі в Парижі» є втіленням американської фрази «guilty pleasure», що використовується для позначення простуватих і наївних фільмів і серіалів, яким далеко до звання шедеврів і престижних нагород, але зате вони дарують глядачам радість, тепло та інші позитивні емоції, в чому і полягає їхній зміст та цінність. Звичайно, можна почати чіплятися до деталей, як те, що сюжет серіалу простакуватий, наївний, наповнений стереотипами про Францію і французів та ніби родом з 2000-х (привіт, «Пліткарка»), або що небагата головна героїня в кожній новій сцені з'являється в дорогих дизайнерських речах, але замість цього пропоную вам розслабитися, вимкнути логіку і уявити, що ви гуляєте по сонячному Парижу з його чарівними вуличками і кафешками разом з Емілі та її веселими друзями і колегами, і у вас одразу підніметься настрій, незважаючи на негоду за вікном.

Адже періодично дуже корисно (зокрема для нашого психічного здоров'я) відволікатися від серйозних думок і заплутаних сюжетів та перемикати свою увагу на щось ось таке світле й легке, з ароматом французьких парфумів та зі смаком свіжоспеченого круасана, як «Емілі в Парижі». Наостанок лише пораджу розтягнути 1 сезон на декілька днів і дивитися його, наприклад, по дві серії за раз, щоб ваша подорож в Париж тривала трохи довше.

Обережно, після перегляду у вас може виникнути непереборне бажання взяти квиток на літак і негайно полетіти в Париж, щоб особисто прогулятися усіма чарівними місцями, де бувала Емілі. Але поки набираємося терпіння і не перестаємо мріяти, адже мрії збуваються, якщо до них прагнути і вірити в свої сили, як це робить Емілі.

11697 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: