Катерина та її хата: представляємо чарівний постер українського фільму «Толока»

28 січня 2020,  15:10 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Творці українського фільму «Толока», натхненного творчістю легендарного кобзаря Тараса Шевченка, поділилися сьогодні офіційним постером за участю виконавиці головної ролі Іванни Іллєнко.

Постер очікуваної кінострічки «Толока» показує головну героїню Катерину з тієї самої балади Шевченка разом з її хатою і робить акцент на тому, що події цієї фентезійної драми охоплять 400 років української історії. Ось її розширений опис:

У Тараса Шевченка є балада про те, як закохалися у Катерину троє козаків. Свій вибір Катерина довірила долі: пообіцяла стати дружиною тому, хто визволить з полону її брата. Двоє з трьох козаків загинули, намагаючись виконати умови договору, третьому вдалося врятувати брата, але брат Катерини виявився не братом, а її коханим… Фінал поезії відсувається надовго — чекати Катерині доведеться не одне століття, не старіючи та не втрачаючи надії. Ця розповідь, наче притча, пролітає крізь історію України, відтворює її драматичні та героїчні епізоди. Кожне випробування руйнує й хату Катерини. Але вона вперто, як і сотні поколінь українців, знову й знову піднімає її з руїн.

Разом з Іванною Іллєнко цю історію нам розкажуть актори Богдан Бенюк, Дмитро Лінартович, Дмитро Рибалевський, Сергій Романюк та Олег Примогенов. Режисером «Толоки» виступає Михайло Іллєнко, який зняв знаменитий фільм «Той, хто пройшов крізь вогонь».

Прем'єра драми «Толока» відбудеться навесні, 12 березня.

1442 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: