Рецензія на фільм «Ангели Чарлі»
Шпигунки, які мене підкорили

15 листопада 2019,  00:51 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

«Ангели Чарлі» є однією з найдавніших шпигунських франшиз в історії американського кіно і телебачення. Вони підкорюють серця глядачів з 1976 року, коли на екрани вийшла перша серія однойменного серіалу, який протримався в ефірі 6 років і 110 серій. У 2000 році нас познайомили з повнометражними «Ангелами Чарлі», яких для нинішніх глядачів прославили актриси Кемерон Діаз, Дрю Беррімор та Люсі Л'ю. Але оскільки Діаз пропала з екранів, на їхнє возз'єднання сподіватися не варто, так що Голлівуд вирішив, що настав час нових «Ангелів». «Ангелів Чарлі» від Елізабет Бенкс.

Бенкс давно є успішною актрисою, але в останні роки активно працює і по той бік камери, займаючись написанням сценаріїв, продюсуванням і режисурою. У 2015 році вона дебютувала в повному метрі з фільмом «Ідеальний голос 2», а після взялася за свій поки найамбітніший проект – перезапуск «Ангелів Чарлі». Він розповідає про трьох нових молодих шпигунок, які відважно кидаються в бій, коли дізнаються, що нова небезпечна технологія може потрапити в руки злочинців.

На відміну від «Ангелів» 2000-х перезапуск представляє двох досвідчених шпигунок, на чиєму рахунку багато успішних місій, і одну майбутню шпигунку, яка потрапляє в цю халепу і вирішує, що не може стояти осторонь, коли людям загрожує небезпека. Першими двома виступають дівчина з багатьма талантами Сабіна, яка чудово володіє мистецтвом перевтілення, і колишній агент британської розвідки MI6 Джейн, а їхньою несподіваною компаньйонкою виявляється програмістка Єлена, яка працює в провідній технологічної компанії над проектом створення джерела безперебійного живлення, але той згодом приваблює бандитів, які розглядають його як нову зброю, що неможливо відстежити.

На службу таємничого Чарлі в бойовику Бенкс вступають актриси Крістен Стюарт, Елла Балінська та Наомі Скотт, і з них вийшли першокласні Ангели. Стюарт в образі безбашенної Сабіни продемонструвала свій комедійний талант і нарешті скинула з себе перед широкою аудиторією той нещасливий образ Белли з «Сутінків». Якщо ви знаєте її тільки за адаптаціями романів Стефані Майєр, то тут вас чекає приємний сюрприз. Вона кайфує і веселиться в кожній сцені, і цей настрій передається глядачеві, так що нудьгувати з її Сабіною не доведеться. Тим часом зірка «Аладдіна» Наомі Скотт та її Єлена привносять в розповідь свій шарм за допомогою образу невмілого новачка, який робить свої перші і часто незграбні кроки у великому світі секретного шпигунства.

Але справжнім проривом фільму стала актриса Елла Балінська. Цій англійці всього 23 роки, а вона в «Ангелах Чарлі» виглядає як досвідчена героїня бойовиків, яка дійсно служила в MI6. Вона була народжена зіграти круту шпигунку, і у неї це вийшло так, що в деяких сценах за участю її Джейн ваша щелепа може опинитися на підлозі від захоплення. Моя точно опинилася. Потрібно терміново записатися в спортзал (спасибі, дівчата, за мотивацію).

Для комедійного бойовика «Ангели Чарлі» є цілком хорошим розважальним і видовищним фільмом з чималою часткою екшену і гумору. І, що важливо, самостійним. Перезапуск ні в якій мірі не став копією фільмів з Діаз, Беррімор та Л'ю, а розповідає свою історію про нових героїнь. А сюжет нехай і не геніальний, але відповідає шпигунського жанру, який не обходиться без деяких кліше, і точно не поступається сюжетам багатьох фільмів про Джеймса Бонда. Та й масштабу теж, оскільки Ангели постійно тут подорожують світом: то в Гамбург, то в Каліфорнію, то в Стамбул, щоб знайти ту саму викрадену технологію і зловити головного негідника.

На IMDb рейтинг «Ангелів» становить зараз несправедливі 3,9 бала, і знаєте, чому несправедливі і їм не варто вірити? Оскільки фільм Бенкс підкорив серця глядачів під час допрем'єрного перегляду. Зал, наповнений прискіпливими кінокритиками (я в їхньому числі), додивився екшен до самого кінця, а коли на екрані з'явилися сцени після титрів, то ті, хто вже почав виходити, повернулися до залу і залишилися дивитися їх в проході. Настільки нові «Ангели Чарлі» зачарували глядачів, так що не особливо довіряйте зниженим рейтингам. Бенкс, Стюарт, Скотт і Балінська відмінно впоралися зі своєю роботою і вдихнули життя у франшизу, що припала пилом. Чарлі точно ними пишається.

Рятувати світ з великим арсеналом зброї і останніми гаджетами може хто завгодно. А ось робити це в міні-сукні з блискіток і на високих підборах для прикриття можуть тільки справжні Ангели Чарлі.

8771