Рецензія на фільм «Покемон детектив Пікачу»
Цей чудовий світ покемонів

8 травня 2019,  20:54 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Поки блокбастер «Месники: Завершення» розбиває серця дорослих, зірка «Дедпула» Раян Рейнольдс підготував сюрприз для будь-якого віку – сімейне фентезі «Покемон детектив Пікачу», де він озвучив улюбленого всіма покемона Пікачу. Крокуючи маленькими крочками, цей пухнастий малюк відправляється вести заплутане розслідування разом зі своїм новим другом-людиною, який відчайдушно шукає свого зниклого батька.

Сюжет «Детектива Пікачу» відправляє нас в футуристичний мегаполіс Райм-Сіті, який побудував мільярдер та іноватор Говард Кліффорд у виконанні зірки «Піратів Карибського моря» Білла Найї. У ньому люди і покемони мирно співіснують разом, як ми в нашому світі співіснуємо з кішками й собаками, хоча не обходиться і без підпільних боїв. Здається, що Кліффорд побудував справжню утопію, але коли при загадкових обставинах по дорозі до Райм-Сіті зникає першокласний детектив Гаррі Гудман, його 21-річний син Тім та покемон Пікачу беруться за справу і дізнаються про змову, що загрожує і людям, і покемонам. Їм потрібно швидко знайти спільну мову, що виявляється не так вже й легко, щоб запобігти масштабній катастрофі.

«— Замовкни! Ти — галюцинація!
— Це ти — галюцинація.»

Пам'ятаєте Пікачу з популярного в 90-х мультсеріалу «Покемон»? Він був милим, постійно говорив «піка-піка» та відмінно бився своїми блискавками з іншими покемонами, але на цьому його характер закінчувався. Пікачу з фільму Роба Леттермана є не менш, а може ще й більш справжнім персонажем, аніж його екранні колеги-люди. Цей Пікачу носить шапку Шерлока і сидить на кофеїні. І може розмовляти. Й відмінно жартувати. Тім розуміє його завдяки чарівному зв'язку між ними, і як би скептично він не був налаштований по відношенню до Пікачу на початку фільму, цей пухнастий малюк здатний підкорити і більшого скептика. Маленький детектив зачарує вас з перших секунд фільму (якщо ще не підкорив при перегляді трейлерів). І хто б міг подумати, що Пікачу відмінно підійде голос та харизма зірки «Дедпула», але покликати на його роль Рейнольдса було блискучим рішенням! Ця пухнаста мордочка з маленьким носиком, щічками і чудовими очима в поєднанні з його дедпульскою харизмою дорівнюють прямому попаданню в ціль. Ви вийдете із залу з величезним бажанням обійняти цього малюка, нехай він навіть вдарить вас струмом.

Роль його друга-людини Тіма виконує зірка наукової фантастики «Світ Юрського періоду 2» Джастіс Сміт, і у нього з намальованим на комп'ютері Пікачу вийшов чудовий детективний дует. Вбитому горем Тіму відчайдушно потрібен був герой, як співається у пісні «I Need A Hero», що звучить в одному з трейлерів фільму, і Пікачу стає для нього справжнім другом і героєм. Разом вони переживають божевільні та незабутні пригоди, сумують під дощем і борються з небезпечними ворогами, по ходу сюжету перетворюючись з випадкових знайомих на єдину команду. А допомагають їм докопатися до правди жвава репортерка Люсі Стівенс, яку грає Кетрін Ньютон з серіалу «Велика маленька брехня», та її покемон Псайдак, який може вибухнути під час стресу, тому інші герої періодично заспокоюють його заради свого ж блага.

«Детектив Пікачу» виправдовує очікування і є відмінним пригодницьким фентезі з елементами комедії, причому навряд чи ви бачили щось подібне у своєму житті. Фільм Леттермана можна тут же розібрати на цитати, оскільки фрази Пікачу не поступаються влучним ремаркам Дедпула, хіба тільки не містять ані грама вульгарності чи лайок.

Ця незвичайна екранізація відеогри змусить вас забути про ту сотню невдалих екранізацій відеоігор, якими нас пригощав Голлівуд останні 15 років, і подарує чисту радість за допомогою кожної появи на екрані Пікачу або будь-якого іншого покемона, оскільки всі вони – неймовірні істоти з приголомшливими суперздібностями. А оскільки їх зробили за допомогою комп'ютерної графіки дуже реалістичними, то при перегляді вам здасться, ніби покемони реально знімалися в цьому фільмі: пройшли кастинг і отримали свою роль.Це дивовижна і розширююча межі фантазії пригода, яку ви не забудете і якій можна пробачити всі її божевільні сюжетні повороти. «Детектив Пікачу» обов'язковий до перегляду всім, хто виріс в 90-х і обожнював мультсеріал про пригоди покемонів. Безперечно один з найкращих фільмів цієї весни, який точно підніме ваш настрій, скільки б років вам не було.

«— Тож ти — Пікачу, що говорить, нічого не памятає і сидить на кофеїні?
— Я можу кинути, коли захочу. У мене немає залежності.»

Якщо стався заплутаний злочин, доручіть розслідування детективу світового класу Пікачу. Він вип'є всю вашу каву, але точно з'ясує, що сталося насправді.