Рецензія на фільм «Особливо небезпечний»

10 серпня 2008,  09:38 | Рецензії | Автор: broken_dreams

Сьогодні нарешті подивилася, напевно, один із найдовгоочікуваніших блокбастерів цього літа. Для росіян, напевно, НАЙдовгоочікуваніший. Все-таки «наша» людина знімає кіно в самому Голівуді, та ще й із зірками світового масштабу! Так, таке трапляється нечасто.

Коротенько про сюжет. Головний герой – типовий американець, який працює від дзвінка до дзвінка й ненавидить свою начальницю, грошей не вистачає, а кращий друг спить з його подружкою... Оригінально? Ну ще тато кинув його й мати ще в пологовому будинку, от з його смерті й починається дана історія для головного героя. Татко був членом братерства, і тепер синок повинен помститися його вбивці! Тому що так написано…ні, не крейдою долі, а виткано верстатом долі! Якому дане брастство поклоняється й виконує все, як сказано. Але тільки не все так просто із цим братерством…

Взагалі я не фанатом «творчості» Бекмамбетова, хоча дивилася й обидва Дозори й Іронію-2. Що в них спільного, крім Хабенського, думаю, знаєте самі. Зрозуміла справа, була ця манера зйомки й в «Особливо небезпечному». Особисто мене сильно дратували всі ці кулі, які по невимовній дузі попадали точно в ціль, ще ця ванна аля-Матриця, у якій вічно прокидався головний герой…бєєєє (зате у фільмі знайшлося місце й міні-романтиці (хоча багато дівчат і сподівалися б на «розвиток» відносин героїні Джолі й МакЕвоя, але це бойовик, а не романтична комедія, так що не подобається - не дивіться, так?), і міні-сімейної трагедії – син убиває батька в кривавій перепалці. Аххх. Глядачі в шоці. Чи ні?

Для нас, звичайно, головним бонусом можна назвати появу «копійки», нехай не надовго, проте ефектно! Хоча все-одно не переконаєте, що вона може рухатися зі швидкістю поїзда, нехай там за кермом буде хоч Шумахер.

Ще хотілося б сказати кілька слів про озвучку. Я розумію, що Безруков і Хабенський, напевно, здружилися, якщо в них уже пара спільних фільмів, ну й що? Ну не так повинен розмовляти цей герой! Чи я одна так думаю?

До речі про головного героя…Особисто я бачила МакЕвоя тільки в романтичних фільмах, іноді з натяком на те, що не заважало б і задуматися під час фільму. Чого це його смикнуло до бойовика? Та й Джолі? Мабуть, платять добре.

Отже, бюджет є, актори є, сюжет який-ніякий є. Чого ще не вистачає? Ефектної кінцівки! Тут теж всі більш-менш упоралися – всі кому треба було померти – померли, головний герой живий і читає нам жалісливу лекцію про себе наостанок.

Зе енд.

А втім, тут пішли розмови про сиквел, виходить, касу свою фільм взяв. Із чим його й вітаємо.

520 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: