Даррен Аронофскі не проти, щоб його «Мати!» освистали

14 вересня 2017,  16:14 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Культовий режисер Даррен Аронофскі, чия «Мати!» виходить в український прокат, пояснив, чому хоче, щоб його фільмам або аплодували, або освистували їх.

Вже давно ходить легенда, що Аронофскі подобається, коли його фільми освистують, і щоб прояснити ситуацію, репортер журналу Variety запитав про це у режисера під час інтерв'ю на кінофестивалі в Торонто.

На що творець «Реквієму за мрією» і «Чорного лебедя» відповів:

Добре, коли [взагалі] є реакція. Мені не подобається, коли люди освистують мій фільм. Адже Я не мазохіст. Але я хочу домогтися реакції від людей.

Під час прес-показу фільму «Мати!» на 74-му Венеціанському кінофестивалі звучали як освистування, так і радісні вигуки, повідомляє Independent. Аронофскі пригадує, як ще на початку кар'єри поставив собі за мету викликати своїми роботами у глядачів хоч якісь емоції, нехай навіть і негативні:

Я зателефонував своєму батькові, коли ми покидали Венецію, і він нагадав мені, що коли я тільки починав, ми проїжджали повз кінотеатр, де показували мій фільм, і я сказав, показуючи на кінотеатр: «Тато, я хочу, щоб вони аплодували, або освистали [фільм]. Якщо вони нічого не будуть робити, я програю».

Реакція перших глядачів, які подивилися «Мати!», де головні ролі виконують Дженніфер Лоуренс і Хав'єр Бардем, продовжує бути однозначно сильною, але одні від неї в захваті, оскільки на Rotten Tomatoes картина набрала 76% позитивних рецензій критиків, а інші, як, наприклад, The Verge, вважають, що цей фільм може стати самим ненависним фільмом року.

Побачити «Мати!» в українських кінотеатрах ви можете вже з сьогоднішнього дня. Квитки на сеанси купуйте на нашому сайті.

962 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: