Біографія Ель Фаннінг

Повне ім'я: Мэри Эль Фэннинг (Mary Elle Fanning)
Народилася 9 квітня 1998; Кон'єрс, Джорджія, США
Зріст: 172 см

Біографія Ель Фаннінг

Ель Феннінг народилася в маленькому містечку Кон'єрс, штат Джорджія. Дочка Джой Феннінг (в дівоцтві Еррінгтон), колишньої професійної тенісистки, та Стіва Феннінга, колишнього бейсболіста молодшої ліги, який виступав за команду «Сент-Луїс Кардіналс», а нині працює продавцем електроніки у Лос-Анджелесі. Її дідусь по материнській лінії Рік Еррінгтон (англ.) – колишній квотербек команди «Філадельфія Іглз», а тітка Джилл Еррінгтон (англ.) – колишній репортер ESPN. У Ель є старша сестра Дакота Феннінг, теж актриса. Має німецькі та ірландські коріння. Феннінг з сім'єю є баптисткою.

Ель розпочала свою акторську кар'єру в три роки, граючи персонажів старшої сестри Дакоти в ще більш юному віці в міні-серіалі «Викрадені» (2002) та фільмі «Я – Сем» (2001). У 2002 у віці чотирьох років Ель отримала свою першу незалежну від сестри роль у фільмі «Черговий тато». У 2003 знялася у фільмі «Двері в підлозі» з Джеффом Бріджесом та Кім Бесінджер в головних ролях. Продюсери спочатку планували задіяти для ролі персонажа Ель двох ідентичних близнюків через напружений графік роботи, але були так вражені Феннінг, що взяли тільки її. В кінці 2003 року Ель зіграла епізодичну роль у фільмі «Завдяки Вінн Діксі», а в 2004-му озвучувала персонажа Мей в діснеєвській англомовній версії мультфільму «Мій сусід Тоторо». Пізніше, в цьому ж році знімалася в незалежному фільмі «З ким би покуштувати сиру». На початку 2005-го знімалася в «Павутині Шарлоти», граючи «майбутню онуку» Ферн Арабл, персонаж сестри Дакоти, але ці сцени були потім вирізані. В середині того ж року Ель зіграла Деббі Джонс, дочка персонажів Бреда Пітта і Кейт Бланшетт в номінованому на «Оскар» фільмі «Вавилон».

На початку 2006 знялася в фільмах «Дев'ятки» та «Дежа вю» з Дензелом Вашингтоном в головній ролі, а трохи пізніше в цьому ж році в міні-серіалі «Загублена кімната» в ролі зниклої дочки головного героя. З кінця 2006-го Ель Феннінг грає більш помітні ролі, наприклад, роль скорботної дочки персонажів Хоакіна Фенікса та Дженніфер Коннеллі в фільмі «Заповідна дорога» про трагічну автокатастрофу, в якій загинув брат персонажа Ель. В середині 2007 року з'явилася в невеликій ролі у фільмі «Загадкова історія Бенджаміна Баттона», де вона зіграла персонажа Кейт Бланшетт в дитинстві.

Наприкінці  2007 знялася в головній ролі Фібі спільно з Фелісіті Хаффман у фільмі «Фібі в Країні чудес», фантастичнії історії про маленьку дівчинку, яка не може, або не хоче, слідувати правилам. У березні 2008 року Ель і її сестра Дакота були запрошені на зйомки фільму «Мій ангел-охоронець», але пропозиція була відхилена, бо Дакота відмовилася голити голову наголо, як того вимагав сценарій.

У 2010 вийшов фільм відомого сценариста та продюсера Софії Копполи «Десь», в якому бере участь і Ель Феннінг в ролі 11-річної дочки головного героя у виконанні Стівена Дорффа. На 67-му Венеціанському кінофестивалі фільм отримав головний приз – Золотого лева. В кінці 2010 року почалися зйомки фільму батька Софії Френсіса Форда Копполи «Між», де Ель дісталася роль молодого примари на ім'я Ві. У 2011 році Ель отримала роль Лілі у фільмі Кемерона Кроу «Ми купили зоопарк». Вона грає 13-річну дівчинку, яка незаконно працює в кафе зоопарку і живе з двоюрідною сестрою Келлі, яку грає Скарлетт Йоханссон. Пізніше Ель зіграла головну роль у фільмі Андрія Кончаловського "Лускунчик і Щурячий Король», який вийшов 24 листопада 2010 в США і 1 січня 2011 в Росії.

У 2011 році вийшов фантастичний фільм Дж. Дж. Абрамса «Супер 8», де Ель зіграла одну з провідних ролей – школярки Еліс Дайнард, яка з друзями була свідком загадкової аварії потягу, через якого життя їх міста круто змінилася. У 2012 році вийшов фільм-драма «Бомба» з Ель Феннінг та Еліс Енглерт в головних ролях. У 2013 році Ель знялася в футуристичній драмі «Молодь» з Ніколасом Холтом. Вихід картини запланований на початок 2014 року. В даний момент Феннінг знімається в біографічній драмі «Зовсім низько», заснованої на мемуарах Емі Елбані, дочки легендарного джазового піаніста Джо Елбані, яка описала в книзі свої стосунки з батьком в період, коли їй було 11 років.

У 2014 році вийшов фентезійний фільм режисера Роберта Стромберга «Малефісента», де Ель зіграла роль принцеси Аврори.

В даний час знімається в рімейку фільму режисера Дона Сігела за участю Клінта Іствуда «Обдурений». Серед запрошених зірок фільму – Колін Фаррелл, Кірстен Данст та Уна Лоуренс. Режисер фільму – Софія Коппола. Поранений солдат–севирянин виявляється під час Громадянської війни в США в школі-інтернаті для дівчаток в розташуванні противника. Його рятують дівчинки-конфедератки. Вихованки школи піклуються про хворого, але поступово потрапляють під його чарівність і вступають в боротьбу за нього, що призводить до трагічних наслідків.