Біографія Стефана Карла Стефанссона

Народився 10 липня 1975; Хабнарфйордур, Ісландія
Пішов з життя 21 серпня 2018
Зріст: 189 см

Біографія Стефана Карла Стефанссона

Стефан Карл Стефанссон (ісл. Stefán Karl Stefánsson / stɛfən kɑrl stɛfənsən /) – ісландський актор, який найбільше відомий в ролі Роббі Злобного з дитячого серіалу «Лентяево» ( «Lazy Town»). Після навчання в Академії мистецтв Ісландії, він був запрошений до Національного театру Ісландії. У Національному театрі Стефан грав такі ролі, починаючи з Сірано де Бержерака, і закінчуючи людиною-пісні-і-танцю Космо Брауном з Ті що співають під дощем та Паком з Сну в літню ніч. Також в Національному театрі у Стефана з'явилася роль Роббі Злобного в концертній версії Лентяево, яку він продовжив грати вже в телевізійній адаптації серіалу.

Стефан мав досвід в ряді спеціальностей та професій, включаючи баритон, фехтування, чечітку, танець модерн, стендап, комедію дель арте, також він грав на ударних, фортепіано та акордеоні.

Стефан проживав в Лос-Анджелесі разом зі своєю дружиною Стейнюнн Оулін Торстейнсдоуттір, яка також відома як актриса, ведуча і письменниця. У них троє доньок та син. Стефан також є засновником і директором некомерційної організації «Дитяча Веселка», яка була створена з метою інформування громадськості та стратегічних рішень в проблемах шкільного хуліганства.

Пісня Стефана «Ми Номер Один» (ориг. We are Number One) з Лентяево, була схильна до реміксу відомого за кордоном пародійного YouTube-каналу SiIvaGunner, який став популярним серед його підписчиків. Після діагностування Стефану в жовтні 2016 року раку підшлункової залози була створена кампанія зі збору пожертвувань на сайті GoFundMe, щоб оплатити витрати на проживання, оскільки за станом здоров'я він не міг працювати. Кампанія призвела до того, що пісня стала популярним інтернет-мемом за кордоном. Станом на 4 липня 2017 року, ця кампанія привернула пожертвувань на суму понад $ 151000, що складає на $ 51000 більше початкової мети зборів в $ 100,000. Щоб подякувати вкладників, Стефан провів живий ефір на Facebook 11 грудня 2016 року, де він виконав «Ми Номер Один» з іншими акторами з музичного відео. Сам мем отримав звання «Мем року».

11 серпня 2017 року інтерв'ю з телекомпанією RÚV Стефан оголосив, що він вилікувався від раку. Однак потім на сайті GoFundMe своєї кампанії зі збору пожертвувань він уточнив, що хоч метастази і були успішно видалені після операції на печінці в червні 2017 року, у нього все ще залишилася хвороба, і він вирішив відмовитися від подальшої ад'ювантної терапії.

За словами представника сім'ї, артист помер в оточенні родичів та друзів 21 серпня 2018 року.