Біографія Кеті Пайпер

Народилася 12 жовтня 1983; Ендовер, Хемпшир, Великобританія
Зріст: 157 см

Біографія Кеті Пайпер

Кейт Елізабет «Кеті» Пайпер (англ. Kate Elizabeth «Katie» Piper; 12 жовтня 1983, Andover, Хемпшир, Англія, США) — британська журналістка, телеведуча і фотомодель.

Особисте життя

З 6 листопада 2015 року Кеті одружена з Річардом Джеймсом Саттоном, з яким вона зустрічалася 4 роки до їх весілля. У подружжя є дочка — Белль Елізабет Саттон (народилася 14.03.2014).

Напад і кислотна атака

Деніел Лінч, спортсмен в області бойових мистецтв, який стежив за кар'єрою Кеті в ЗМІ і модельному бізнесі, познайомився з нею через соціальну мережу «Facebook». Вони вперше зустрілися особисто в Редінгу (Беркшир), де Пайпер працювала і спочатку вона була задоволена їх відносинами, не знаючи, що раніше Деніел був поміщений у в'язницю за те, що облив обличчя людини окропом.

Через два тижні їх відносин, 29 березня 2008 року, пара замовила номер в готелі Бейуотері після їжі. У номері готелю Лінч побив і зґвалтував Кеті, пригрозивши, що заріже її бритвою й повісе, а потім завдав їй кілька поранень рук. Після восьми годин в готелі, вони повернулися в квартиру Пайпер до Голдерс-Грін. Пайпер лікувалася від поранень у лікарні «Royal Free», але приховувала інцидент від лікарів і поліції, тому що боялася Лінча.

Кеті отримала безліч телефонних дзвінків і вибачень від Лінча. 31 березня 2008 року, через два дні після першої атаки, Лінч переконав піти Пайпер в інтернет-кафе, щоб прочитати його лист на «Facebook». Пізніше подільник Лінча, Стефан Сільвестр, підстеріг Пайпер на дорозі і плеснув сірчаною кислотою в обличчя. Камерам на вулиці вдалося зафіксувати напад і пізніше Лінч і Сільвестр були арештовані. У підсумку Лінч отримав два довічних терміни і повинен просидіти у в'язниці як мінімум 16 років до можливості оскарження вироку, а Сільвестр отримав довічне ув'язнення і як мінімум 12 років до можливості оскарження вироку. Пайпер перенесла більше 40 пластичних операцій після кислотної атаки, але в підсумку вона так і залишилася сліпою на одне око.