Рецензія на фільм «Пристріли їх»

13 листопада 2007,  08:30 | Рецензії | Автор: Max Cady

Сюжет: живе собі на світі бомжара в чорному плащі на ім'я містер Сміт. Шляється без справи, жує морквину. І от одного разу ввечері, сидячи на лавці, бачить Сміт, як злісні бандити намагаються вбити вагітну жінку. Тільки не знали погані шибеники, що:

А) Містер Сміт дуже любить маленьких дітей і ще не народжених у тому числі,

Б) Містер Сміт дуже добре стріляє, а в нього при цьому кулі взагалі ніколи не влучають,

В) У містера Сміта завжди поганий настрій, але дуже загострене почуття справедливості.

Ну а далі...дивіться кіно!

Для кого знято:

1.Для аматорів безупинного екшену, нехай неправдоподібного, але гарного й винахідливого, у стилі Джона Ву.

2.Для бажаючих посміятися й поприколюватися, тому що «Пристріли їх» сміливо можна сприймати як комедію, ну, або як пародію на бойовики.

3.Для фанатів Клайва Оуена, у якого добре виходять образи брутальних мачо.

4.Для шанувальників незрівнянної Монікі Белуччі, яка любить грати екстремальні ролі повій і жертв насильства.

5.Ну й для цінителів драматичного таланту гарного актора Пола Джаматті, якщо такі є...

Що вийшло (по пунктах):

Перші два пункти об'єднаємо в один, тому що загальна суть фільму міститься в них обох.

Отже:

1. і 2. Найголовніше, у жодному разі не можна сприймати цей фільм всерйоз. Інакше будуть тільки одні негативні враження, типу «чергова американська ідіотська лажа!», або «та так у житті не буває, хто взагалі придумав таку дурницю!» Тут суть саме в тому, що творці прекрасно усвідомлювали, що знімають повну нісенітницю з погляду здорового глузду.

«Пристріли їх» - це не серйозна кримінальна драма, а комедійний бойовик, стьоб, пародія, чистої води розважання. Щось начебто «Правдивої неправди» зі Шварценеггером. Іронічний екшен. І якщо ви любите подібне кіно, то для вас це буде дуже навіть гарний фільм. Стрічка динамічна, ненудна, прикольна й цілком ефектна, незважаючи на не занадто великий бюджет. Дуже багато стрілянини, трупів і інших атрибутів жанру. Та й знято все класно!

3.Чим більше фільмів із Клайвом Оуеном я дивлюся, тим вище ціную його як актора. Однаково гарний як у драматичних, так і в бойових сценах. Думаю, роль Джеймса Бонда, яку він так і не отримав, цілком йому б підійшла (хоча Деніел Крейг в образі агента 007 теж гарний, що й казати). В «Пристріли їх» Оуен виконує далеко не найкращу свою роль, але у вигляді постійно стріляючого захисника, який жує морквину, несправедливо ображених виглядає на всі п'ять балів.

4.Ну що можна сказати про Моніку? Гарна й чарівна, як завжди. Правда тут Белуччі не роздягається, як вона звичайно робить майже в кожному фільмі. Ні, ну, в принципі, оголюється й тут, і навіть постільна сцена є, тільки знято так, що найцікавішого не видно. Хоча можна було й показати.

5.Пол Джаматті, звичайно, талант. Потужна роль в «оскароносному» «На узбіччі», неабиякі образи в не занадто вдалих стрічках, на мій погляд, «Дівчина з води» й «Ілюзіоніст». Ну а тут карикатурно-іронічний лиходій, харизматичний і нездарний водночас. Здорово зіграв, молодець!

485 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: