Хто сидить в Сховищі Доктора?

12 травня 2017,  19:30 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Головною таємницею 10 сезону «Доктора Хто» є загадковий бранець Доктора, що знаходиться в закритому Сховищі. Хто ж це може бути?

Якщо ви не дивилися 3 і 4 серію нового сезону «Доктора Хто», далі читайте на свій ризик, оскільки можливі СПОЙЛЕРИ.

Серії кожного сезону сучасного продовження культового науково-фантастичного серіалу об'єднані однією сюжетною аркою, натяки на яку зазвичай розкидані по всьому сезону, а його кульмінацією стає фінальна серія. І фінальний сезон шоураннера Стівена Моффата не став винятком.

У 10 сезоні Доктор (Пітер Капальді) прив'язаний до загадкового Сховища, яке знаходиться в університеті, де він викладає все, що йому спаде в голову (а це, як відомо, вельми цікавий предмет). Але Володарю часу, зрозуміло, не сидиться на одному місці, тому він періодично відлучається на інші планети зі своєю новою супутницею Білл (Перл Макі), і в цей час за Сховищем самовіддано доглядає Нардол (Метт Лукас), який дуже боїться залишати його без нагляду. Так хто ж у ньому сидить такий жахливий?

Поки нам показують лише вхідні двері Сховища, яка зроблена в стилі Володарів часу, тому Сховище навряд чи поступається своєю охоронною системі Пандоріке, що з'явилася в кінці 5 сезону, звідки ніщо не могло втекти (за винятком Доктора, звичайно ж).

Доктор по-різному розправляється зі своїми ворогами, зазвичай перехитрюючи їх і відправляючи геть, але на цей раз він когось навмисно замкнув, а значить, відправити цього персонажа нікуди. Тому на думку спадає лише один герой — вірніше лиходій — серіалу на ім'я Майстер (Джон Сімм), що кілька сезонів тому постав перед нами у вигляді Міссі (Мішель Гомес). Адже тільки його/її Доктор так сильно любить всупереч усім створеним цим персонажем жахам, що міг би замкнути в Сховище заради безпеки як Майстра/Міссі, так і навколишнього світу.

Натяком на присутність там саме Майстра, який повинен повернутися в цьому сезоні, а не Міссі, послужив стукіт зі Сховища в кінці 3 серії. Спершу бранець стукав три рази, відповідаючи Нардолу, але перед самими титрами він стукнув 4 рази, нагадавши одержимість Майстра барабанним дробом, що звучить в його голові. Хоча і Міссі може теж її пам'ятати.

В кінці 4 серії Доктор особисто прийшов провідати свого бранця, який цього разу грав на піаніно, що більше в дусі Міссі. А коли Доктор приніс вечерю і сказав, що розповість історію про те, як було з'їдено багато молодих людей, то меланхолійна версія «Fur Elise» Бетховена, яка звучить звідти, змінилася радісною дитячою пісенькою «Pop Goes the Weasel», підтверджуючи, що в Сховище засів дорогий серцю головного героя психопат.

А кого ви очікуєте побачити, коли відкриються двері Сховища? Майстра або Місії? Робіть свої ставки в коментарях.

Нова серія 10 сезону «Доктора Хто» вийде на екрани завтра, 13 травня.

4499 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: