Дж.К. Роулінг відповіла прихильникам, що зібралися спалити її книги

2 лютого 2017,  19:01 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Після заяв письменниці Дж.К. Роулінг, спрямованих проти Дональда Трампа, деякі її прихильники розлютилися.

Роулінг, яка відома своєю активною соціальною позицією, постійно ділиться в Твіттері матеріалами міжнародних організацій по захисту прав людей, останнім часом спрямованих проти заборони Трампа на в'їзд в США іммігрантам і в особливості мусульманам. Цим вона привернула увагу його прихильників, які вирішили висловити своє невдоволення дуже дивним способом — спалюючи її книги.

Коли хтось із «шанувальників» написав письменниці, що після підтримки антитрампівського руху, що вирвався за межі США, де Трамп нещодавно став президентом, він збирається «спалити твої книги і фільми», Роулінг відповіла не без гумору:

Ну, випаровування від дисків DVD можуть бути токсичними і у мене все ще залишилися ваші гроші, тому, якщо хочете, можу позичити свою запальничку.

Інша «прихильниця», яка заявляє, що після 17 років любові до її творів «спалила всі свої книги про Гаррі Поттера», письменниця з сумом зазначила, що за всі ці роки читачка так і не зрозуміла головного посилу її книг:

Напевно, правду кажуть: ти можеш привести дівчину до книг про сходження і падіння автократа, але все одно не зможеш змусити її думати.

Після Роулінг подякувала всім своїм шанувальникам, які пишуть їй слова підтримки:

Я просто хочу подякувати кожному, хто шле мені милі повідомлення, які перевершують за кількістю погані. Йду створювати більше матеріалу для розтоплення...

Письменниця й сценаристка, що подарувала світу «Гаррі Поттера», вже не перший раз стикається з тролями і ненавистю в Твіттері, але не дозволяє їм себе залякати або принизити. Більш того, вона не просто відповідає на їх злісні твіти, а зафарбовує їх аватари і імена, щоб їм не дісталося від її інших шанувальників.

Так тримати, Роулінг!

До речі, після порівняння письменниці Трампа з головним лиходієм своєї історії Волдемортом сайт EW створив приголомшливий арт, що поєднує цих двох.

563 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: