Новий погляд на трьох богатирів «Сторожової застави»

30 січня 2017,  19:05 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо новий погляд на трьох легендарних богатирів з українського фентезі «Сторожова застава» і деталі про їх костюми і зброю.

«Сторожова застава» повідає про пригоди сучасного школяра на ім'я Віктор, який крізь часовий портал під час сонячного затемнення потрапляє в далеке минуле, де зустрічає трьох безстрашних воїнів Іллю Муромця, Добриню Микитича та Олешко Поповича. І разом з ними Віті належить виступити проти половців.

Трьох богатирів, відомих своїми легендарними подвигами, тут втілюють актори Олег Волощенко, Олександр Комаров і Роман Луцький.

Над їх костюмами працювала художниця Антоніна Белінська, яка в інтерв'ю для «КП в Україні», розповіла про їх цікаві деталі:

У Іллі є два меча. Довжина одного з них — півтора метра, а вага — більше 15 кг. [Його костюм прикрашає] раритетний аксесуар — пряжка XIII століття з приватної колекції старожитностей, а полегшена кольчуга із спеціального сплаву важить близько 8 кг.

Складно не звернути увагу на нагрудник Муромця, прикрашений символом, схожим на сонце. Художниця пояснює його значення:

На грудях [у Муромця] є зерцало, яке захищає сонячне сплетіння. На ньому зображений коловрат — символ перемоги світла над темрявою.

Добриня вибрав собі замість мечів булави, чий весь значно менше, ніж вага зброї Іллі:

У Добрині дві булави: одна важить 8 кг, друга, створена для бойових сцен, буде легше — 5 кг. [У вусі він] має раритетну сережку XI століття з приватної колекції. На його зерцалі зображений сокіл — це родовий знак Рюриковичів, його образ часто вживався в Київській Русі. Корпус обладунків [Добрині] повністю зроблений вручну з 500 сталевих пластин і важить близько 15 кг. А весь бойовий костюм — 30 кг.

Що ж стосується зброї та обладунків молодшого з богатирів Олешки, то орудувати в кадрі він буде мечем, а його костюм легше, оскільки зроблений в основному з шкіри, як повідомляє Белінська:

Обладунки [Олешки] були зроблені зі шкіри. Ми спеціально розробили плетіння з шкіряних шнурів, на які потім нашивали металеві кольчужні кільця. Всі деталі були зроблені вручну. Його взуття, як і у всіх богатирів, шкіряе, і на ньому [присутні] або тиснення, або вишивка. Вона виготовлялася індивідуально під кожного актора.

Повноцінний трейлер першого українського фентезі, знятого режисером Юрієм Ковальовим, дивіться тут.

Прем'єра «Сторожової застави» відбудеться пізніше в 2017 році.

2213 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: