Пішла з життя Керрі Фішер

27 грудня 2016,  22:24 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка «Зоряних воєн» Керрі Фішер так і не оговталася від недавнього серцевого нападу. Актриса пішла з життя у віці 60 років.

Минулої п'ятниці під час перельоту з Лондона і Лос-Анджелес Фішер перестала дихати і після приземлення була госпіталізована. У неї стався серцевий напад, але коли її рідні повідомили, що актриса була переведена зі швидкої допомоги та знаходиться у стабільному стані, зажевріла надія, що вона піде на поправку. Але цьому не судилося статися, незважаючи на всі побажання якнайшвидшого одужання від колег і друзів, в числі яких були Харрісон Форд і Марк Хемілл.

На рахунку актриси залишилося безліч ролей у кіно і на телебаченні, але в першу чергу люди будуть її пам'ятати завдяки хоробрій, розумній і сильній принцесі Леї, в образі якої 19-річна Фішер з'явилася на екрані в «Зоряних війнах: Епізод 4 — Нова надія» у 1977 році. Ця роль для неї стала першою головною роллю і вмить зробила її відомою на весь світ. А після таких фільмів «Зоряні війни: Епізод 5 — Імперія завдає удар» і «Зоряні війни: Епізод 6 — Повернення джедая» її Лея і зовсім стала культовою.

Тим не менш, слава не вдарила в голову актрисі, яка завжди самокритично відносилася до себе і своєї героїні. У нещодавно опублікованих мемуарах «The Princess Diarist» («Ведуча щоденник принцеси»), Фішер написала свою відверту відповідь на те, що Лея стала предметом обожнювання цілого покоління:

Коли чоловіки — 50-річні чоловіки і старше... ну, вік не особливо йде в розрахунок для обов'язкового комфорту — коли чоловіки підходять до мене і кажуть, що я була їх першою любов'ю, це викликає у мене змішані почуття. Чому всім цим чоловікам було так просто закохатися в мене тоді і так складно закохатися в мене зараз?

Після «Зоряних воєн» актриса працювала в кіно і на телебаченні, зіграла в комедії з Томом Хенксом в «Людина в червоному черевику» і комедійній драмі Вуді Аллена «Ханна і її сестри», а потім знову возз'єдналася з Хенксом у «Передмісті», втілила кращу подругу героїні Мег Райан в «Коли Гаррі зустрів Саллі» і з'явилася з Робертом Дауні мол. у «Мильній піні».

Фільмографія Фішер також рясніє різноманітними камео, як черниці в комедіях «Джей і мовчазний Боб наносять удар у відповідь» і «Ангели Чарлі 2: Тільки вперед», або появи в образі самої себе в серіалах «Секс у великому місті», «Теорія великого вибуху» і драмі Девіда Кроненберга «Зоряна карта».

Інтерес до акторки з новою силою спалахнув в останні кілька років, коли стало відомо, що вона знову зіграє Лею в «Зоряних війнах: Пробудження сили». З принцеси за ці роки її героїня перетворилася в генерала Лею, і своїй тоді 23-річній колезі Дейзі Рідлі, яка стала головною героїнею саги, Фішер дала наступну пораду, згадуючи свій костюм рабині з шостого епізоду:

Ти повинна боротися за своє вбрання. Не будь рабинею, як була я. Продовжуй боротися проти наряду рабині.

Разом з нею в сьомому фільмі з'явилася дочка Біллі Лурд, яка пішла по акторським стопам матері.

Наступного року Фішер повернеться на великі екрани в «Зоряних війнах: Епізод 8», де вона втілить Лею Органу, на жаль, в останній раз. Вона також збиралася зіграти другорядну роль у фільмі «Wonderwell», але не встигла.

Наші співчуття родині, друзям і шанувальникам актриси. Хай прибуде з ними Сила.

950 

2 коментаря

SergioBond

28 грудня 2016, 00:58

60 лет - это ведь не приговор, а тут такое... R.I.P.
2 / 0 
Елена Стрельбицкая в ответ на SergioBond

28 грудня 2016, 14:36

Да... У нее еще мама жива осталась, а Фишер уже не стало.
0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: