Рецензії на (2006)

1 червня 2007,  08:30 | Рецензії | Автор: brabus

Подивився надцятий вже за рахунком фільм за участю веселого індуса Келла Пенна, і хочу сказати, що таки визначився в думці - коли він косить під придуркуватого - виходить трохи смішніше. Тому свідчення фільми "Гарольд і Кумар ідуть у відрив" і "Король вечірок". В побаченому мною "Король вечірок 2", де Келл грає нібито вже подорослішого лідера, що набрався досвіду й упевненості - до Райана Рейнольдса (з першої частини) він не дотягає, але й свою придуркуватість "каструє" новим лідерським образом. Виходить - ні туди, ні сюди. Ну цей недогляд з лишком заповнює англійський бульдог, який залишився з минулої частини! Його яйця, мабуть, ключове місце всього фільму. Порадували :)

Загалом, ближче до справи! Молодий і задерикуватий індус за сімейною традицією приїжджає у відомий Англійський університет. Не знайшовши розуміння в місцевої еліти, він організовує гурток по інтересах з тамтешніми невдахами. Як і заведено в подібних фільмах, інтереси в них такі - показати всім хто тут насправді Тато. От власно, протягом усього фільму самовпевнений індус, дівка, із зовсім непристойними цицьками, затюканий ботанік, регбіст і мовчун з 30и сантиметровим шлангом - змагаються в умінні правильно западлити своїм кривдникам.

У фільмі присутні практично всі основні елементи комедії подібного рівня - цицьки, собача сперма, знову цицьки, дупи, літри пива, які поглинається... Єдине, немає чорного веселого хлопця (не знаю - чи вважати Келла Пенна чорним?! Напевно ні).

За ходом фільму виникли деякі міркування:

1. Це вже другий у моїй пам'яті фільм, де одна з галузей сюжету розвертається в такий спосіб: дівчина якийсь час зустрічається з одним хлопцем, потім з'являється новий герой, що у ворожих відносинах з першим хлопцем, тому що за його особистою думкою той - злісний поганець. В процесі - дівчина змінює свої орієнтири, переходить до цього нового героя, і починає активно сприяти в підлостях проти її колишнього хлопця-поганця. До того ж, особисто їй той хлопець нічого поганого й не зробив. Якщо вдуматися дівчина - похітлива егоїстична підла сволота, а новий герой - в курсі цього, і нічого не має проти такої подруги. Потім хлопця, від якого ця дівчина пішла, до кінця фільму всіляко змішують із гівном, показують закінченим дебілом і невдахою з поламаним життям. Щоб помістилося в сценарій максимум жартів - такий варіант розвороту подій безумовно гарний. Але з моральної точки зору - якось губляться межі між поганими й гарними героями. Але думаю простий смертний глядач цим не буде так вже запитуватися. Нехай.

2. Наприкінці виявляється, що класні дівки окропом писають за задроченими хлопчиками. Кожний задрочений хлопчик таки зустрічає модельної зовнішності німфоманку й надається своїм першим сексуальним утіхам. Це вже на стільки заїжджений шаблон з розряду "неймовірне" для підліткових комедій, що навіть нудить.

3. Просто кайфую з фільмів, у яких наприклад за фотографіями камер спостереження, які зафотали своїм сраним 1.3-мегапіксельним сенсором срану машину в сраних 10 метрах від себе - мегакруті компьютерщики визначають дату виходу газети, відображення якої випадковим образом видно в одному з вікон машини. Стандартна ситуація: два чувака - один за комп'ютером, інший із чашкою кави поруч:

- У мене є запис із камери.
- Відмінно! Те, що потрібно - збільшуй! Ще, ще збільшуй - я щось бачу тут!
- Нічого не розібрати! Зараз я оброблю ФІЛЬТРОМ!
- Відмінно - збільшуй! Ще! Чорт - це саме те, що нам потрібно!

Безперечно, це розраховано на людей, які не розбираються в растровій графіці. За старих часів, якщо відбувалося щось не з'ясовне - казали - "Ну, це чаклунство!" - "Ааа, чаклунство... - ну тоді все зрозуміло, нехай." Ніхто не знав толком що таке чаклунство, і які в нього реальні можливості. Так на думку творців фільму думають і глядачі - "Ааа, обробити фільтрами... - ну тоді все зрозуміло, нехай."

Або от приклад безпосередньо з фільму - переглядаючи фотографії на телефоні - у далекому куті знімка виявилася панянка, що несе в руках важливі документи, які грають одну із ключових ролей у фінальній сцені. Просто фантастика - от воно як виявляється - документи можна ідентифікувати по наявності пари десятків схожих за кольором пікселів екрана мобільного телефону!

4. Як вже повелося у фільмах типу Американський пиріг - родичі до студентів приїжджають неодмінно в найневідповідніший момент.

Якби не масова шаблонність і передбачуваність - фільм вийшов би дуже навіть гарним. Тому тим, хто бажає подивитися, якщо інших варіантів і великого досвіду в перегляді підліткових комедій немає - рекомендую! Кіно покотить на ура!

Примітка Redder'a: А назву знову пересрали. Нехай мене виправить Брабус, який дивився й ретельно нюхав фільм, але тайцями там і не пахне! "Taj" - це так главгероя звали, повне ім'я - Taj Mahal, скорочено Taj. А ніякі ні тайці, млин.