Цікаві факти про фільм (2006)

  1. Творець «Краси по-американськи» Сем Мендес шалено хотів перенести роман «Престиж» на екран, але автор роману Крістофер Пріст наполіг на тому, щоб екранізацією зайнявся Нолан, настільки він був вражений фільмами «Переслідування» і «Пам'ятай».
  2. Роль фокусника Мілтона виконав справжній ілюзіоніст Ріккі Джей. Крім усього іншого, він давав уроки фокусів Бейлу і Джекману.
  3. Крістофер Нолан планував зняти цей фільм ще до «Бетмена: Початок».
  4. На ранньому етапі виробництва режисер Нолан планував взяти на одну з головних ролей Джуда Лоу.
  5. Енді Серкіс, виконавець ролі Голлума в трилогії «Володар перснів», став останнім актором, що приєднався до зіркового складу фільму. Він зіграв містера Еллі, асистента винахідника Тесли.
  6. Зйомки картини тривали з січня по квітень 2006 року в Каліфорнії, США.
  7. СПОЙЛЕР: Крістофер Нолан написав сценарій в співавторстві зі своїм братом Джонатаном. Вони грунтовно переробили сюжет книги; зокрема, прибрали всю сучасну лінію, а також зробили Анджіера і Бордена приятелями ще до їхнього смертельного протистояння. У книзі головні герої не були знайомі один з одним, поки не почалася їхня ворожнеча.
  8. СПОЙЛЕР: Під час сцени з ловлею кулі в списку виконавців значиться ім'я Гарі Дрезден. Насправді Гаррі Дрезден — це вигаданий чарівник, герой серії книжок «Записки Дрездена», створених Джимом Батчером.
  9. СПОЙЛЕР: Фокусник Чанг Лінг Су — не вигаданий герой. Помер він на сцені, коли невдало виконав трюк «Піймай кулю».
  10. СПОЙЛЕР: Слово «престиж» згадується в рекламному ролику фільму як «ефект, який справляє магічний трюк на аудиторію, не спроможну розгадати його таємницю». У романі-першооснові це слово має й інший, по-справжньому містичний характер.